– Det är match så det är alltid kul att spela oavsett om det är träning, säger Olle Lycksell efter att ha tryckt in 3–2-målet mot DIF.

Det var i förlängningen Lycksell gick solo mot DIF-målvakten och avlossade ett skott som räddades. Men returen – den satt i nät.

– Det är synd att det inte är seriespel så att det inte gav någon poäng, säger han och skrattar till.

Artikelbild

| Olle Lycksell.

Djurgården är ett lag som rankas högt bland många experter inför säsongen. Men Lycksell menar att det är svårt att dra några slutsatser efter en träningsmatch.

– Försäsongsmatcher är alltid försäsongsmatcher men jag tycker att vi har spelat bra nu. Slutspel är något vi absolut borde ha inom räckhåll. Vi vill jobba oss upp mot en topp fem-plats. Sedan saknade Djurgården lite spets med Dick (Axelsson) borta. Men samtidigt saknar vi (Derek) Roy och (Andrew) Gordon – så det jämnar väl ut sig. Jag tycker ändå att vi stärkt oss under försäsongen.

Du själv gjorde det bra förra säsongen och har en ordinarie plats nu. Hur är känslan?

– Det är jättekul. Grabbarna tar bra hand om mig där ute och gör det lättare för mig. När man får spela med bra spelare går det lättare, säger han och fortsätter:

– Jag måste berömma mina lagkamrater Joe Whitney och Adam Brodecki som underlättar väldigt mycket. Joe är väldigt passningskicklig och levererar många fina passningar. Sedan försöker jag även att åka mig fri ibland. Personligen har det gått rätt bra. Jag har ju fått in någon kasse. Det är som sagt synd att det inte är seriespel.

Är det något speciellt du fokuserar på i ditt egna spel nu under försäsongen?

– Jag har inte fokuserat på något speciellt utan jobbar på som förra säsongen. Jag kommer upp med mitt spel och försöker utveckla det med detaljer i försvarszon. Annars gäller det att fortsätta ha farten i benen som är en del av mitt spel, säger Lycksell.

Han själv kom upp som junior förra året och har nu fått spela träningsmatcher tillsammans med flera spelare som knackar på A-lagsdörren underifrån. Mot Dif var det Lycksells gamla J20-kamrat Nicola Pasic och även Petter Eklöf som var med.

– Jag tycker bara det är kul att de kommer upp. De är mina polare som jag har spelat mycket med tidigare. Nicola Pasic och jag var ett radarpar i J20. Det är bara att pusha honom och försöka göra honom ännu bättre när han är med. Det är likadant med Johan Södergran, säger Lycksell.