Efter en försäsong i moll blev det en lovande avslutning för LHC med 4–1-vinsten mot HV i söndags. Nick Sörensen saknades i genrepet, men tränade för fullt på måndagen och gav positivt besked efteråt.

– Det är ingen fara alls. Jag fick en rejäl smäll när jag dunsade in i sargen mot Malmö och det var en försiktighetsåtgärd att jag inte spelade senast. Vi har roterat med laget under försäsongen och då fick jag vila nu. Och det gick ju bra. Kanske lika bra att jag inte är med, säger forwarden och skrattar.

Så du är spelklar till premiären mot Djurgården på lördag?

– Absolut. Jag är redo. Om jag platsar.

Nick Sörensen hade en minst sagt skadedrabbad säsong i fjol och tvingades under våren till lång vila efter en smäll mot huvudet i en av de avslutande matcherna.

– Det var lugnt den här gången. Nu var det bara en lättare mjukdelsskada, säger han.

Hur viktigt var det att till slut få med sig en seger mot SHL-motstånd?

– Jätteviktigt. Det märktes direkt när man kom ned till omklädningsrummet att det var lite lättare att andas. Nu är det bara att fokusera för fullt inför lördag. Jag ser verkligen fram emot det. 

Med en knapp vecka till seriestart är frånvaroläget gott. Utöver långtidsskadade Dan Pettersson saknades även backen Jonas Holös på den ovanligt fartfyllda "dagen efter match-träningen" i Stångebrohallen.

– Han fick en smäll mot HV, säger Bert Robertsson, tränaren.

Men ingen oro inför helgen?

– Nej.