De allra flesta klubbar – inte minst Linköpings HC – har ett antal platser kvar att fylla och överhuvudtaget har jag känslan av att inte särskilt många toksatsat, trots ytterligare tv-miljoner på respektive bankkonto.

Jag gillar det.

Bra att tänka efter före och inte ägna sig åt ekonomisk hasard.

Artikelbild

| Broc Little, LHC.

Fortfarande kommer mycket att hända. Draften är avklarad i NHL-land och snart drar free agent-marknaden igång. Då blir spelare lediga och då startar huggsexan. Igen. Jakten på spetsspelare drar igång, priserna trissas upp och desperationen ökar.

Många är kritiska till Fredrik Emvalls lagbygge så här långt och jag har sett att flera andra tippare placerat LHC långt ned i sina tabeller. Jag kan förstå det och tror också att det kan bli ännu en tuff säsong med risk för plats på nedre halvan. Saknas rejäla ekonomiska muskler blir det till slut nästan alltid så. 4,2 miljoner i eget kapital är alldeles för dåligt när fyra miljoner krävs för att ens få vara med.

Men jag utgår ändå från att två namn av tillräckligt hög klass ramlar in under närmaste månaden eller så och placerar LHC som åtta. Det blir som vanligt ett jäkla race att ta en direktplats till slutspel med många klubbar på i stort sett samma nivå.