Robertsson: "Hoppas att de blir besvikna"

Några LHC-spelare får inte vara med mot Leksand. "Jag hoppas att de blir grymt besvikna", säger Bert Robertsson, tränaren.

Joe Whitney riskerar att hamna utanför laget.

Joe Whitney riskerar att hamna utanför laget.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-13 15:24

Efter en problemfylld höst med bottenläge i tabellen och många skador har läget ljusnat för Linköping HC i SHL-hockeyn. Två raka segrar före uppehållet och alla spelare utom långtidsskadade duon Mattias Bäckman och Anton Björkman tillbaka i full träning.

Dan Pettersson har tillfälligt lånats ut till Västervik, men i övrigt blir det två forwards som inte får vara med alls mot Leksand på torsdagen. Av onsdagsträningen att döma är det en kvalificerad gissning att det blir Joe Whitney och Mikael Frycklund som hamnar utanför. Filip Karlsson in i en kedja, Patrik Lundh in som extraforward.

– Jag vill inte släppa hela laget. Det kan hända saker under kvällen, säger Bert Robertsson.

Det är minst två spelare som kommer att bli besvikna. Hur hanterar ni det?

– Jag hoppas verkligen att de blir grymt besvikna. Det är så det ska vara och det är ingenting som vi behöver hantera på något annat sätt än att de tycker att det är fel beslut och att de ska tillbaka in i laget. Jag tycker bara att det är jävligt angenämt att vi har mycket folk att tillgå. Vi kan välja hur vi formerar gruppen och specialisera spelarna som spelar.

Många tycker att det är viktigare med trygghet.

– Jag tycker inte alls att det är motsägelsefullt. Gör du bra saker kan du vara trygg över att du får lira. I den värld vi lever i är det en konstant konkurrenssituation som kan gestalta sig på många olika sätt. Gillar man inte det. . . då får man problem i hockeyvärlden.

– För mig är det enbart positivt med konkurrens, säger Bert Robertsson.

"Vi ska fortsätta där vi slutade mot Rögle", säger LHC-tränaren Bert Robertsson.
"Vi ska fortsätta där vi slutade mot Rögle", säger LHC-tränaren Bert Robertsson.
Matchdags

Linköping HC–Leksand

SHL, Saab arena, torsdag 19.00

Läget i laget: Mattias Bäckman och Anton Björkman långtidsskadade. Adam Ginning och Dan Pettersson utlånade.

Notera: Flera LHC-bekantingar i Leksand: tränarduon Roger Melin och Gunnar Persson samt spelarna Patrik Zackrisson, Daniel Olsson-Trkulja, Johan Fransson och Axel Brage.

Övriga: Djurgården-Luleå, Färjestad-Brynäs, Frölunda-Örebro, HV-Rögle, Skellefteå-Växjö, Malmö-Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om