Under de senaste åren har assisterande LHC-tränarna Klas Östman och Johan Åkerman haft ansvar för backar respektive forwards.

Nu?

Tvärtom.

Med Tommy Jonsson som ny huvudtränare görs en rejäl förändring av ledarstabens sätt att jobba – med delvis skräddarsydda roller och med en förhoppning att det i längden ska komma laget till gagn på isen.

Jonsson säger:

– Vi hade konferens där alla fick tala om vad de ville göra. Alla är så less att man säger process, men vi fick presentera varandra, vad vi är bra på och vad vi brinner för. Det kändes betydligt bättre än att jag skulle komma in med hela handen och peka att du ska göra si och du ska göra så.

– Nu vet jag att mina kollegor brinner för det de gör och när de vet och känner att de har en betydelsefull roll så är jag övertygad om att de också gör ett bättre jobb.

Hur stor blir skillnaden i upplägg?

– Ganska stor, vad jag förstått.

LÄS MER:LHC-tränarens plan för kaptensrollen

Så här blir uppdelningen i höst, vinter och vår:

Tommy Jonsson: Övergripande ansvar som huvudcoach. Driva en hel del isträningar. Hålla i laggenomgångar, före och efter match. Coacha forwards under matcher. Prata med media.

Klas Östman: Ansvar för det offensiva spelet, men också för numerära underlägen. Mycket jobb med individen, även under match. Komma med feedback, hålla i individuella samtal och videogenomgångar. Mycket kontakt med varje spelare.

Johan Åkerman: Ansvar för det defensiva spelet, men också för numerära överlägen. Coacha backar under matcher. Driva många isträningar. Scouta motståndare.

– Vi ville försöka se till att alla verkligen får göra det de är bra på, tycker är roligt och brinner för. När det är genomgångar i försvarsspel så är det våra ord tillsammans som sägs, men det är Johan som håller i det. På samma sätt med Klas med anfallsspelet.

– Jag vet att det brukar vara så att den som ansvarar för defensiven också har ansvar för box play, men nu har vi kommit fram till andra saker, säger Tommy Jonsson.

Han framhåller vikten av att delegera som en väsentlig del i ledarskapet.

– Det är så mycket, det är så intensivt, det är en så lång resa…det vore slöseri med resurser att försöka att göra allting själv. Det handlar inte om mig, det handlar om hur vi kan få fram våra främsta styrkor och resurser till laget.

Några spelare saknades på torsdagsträningen och några gick av i förtid med lättare skadekänning, bland andra Derek Roy.