Till slut är LHC-truppen klar och det är i sådana här lägen som man förväntas att tala om precis hur det kommer att gå och vilka som kommer att jubla om sisådär nio månader.

Det känns ungefär lika dumt som att klippa gräset i december (fast betydligt roligare, det ska sägas).

Så.

Artikelbild

Alla som vill räcker upp en hand?

Oj, vad många händer.

Alla som kan tippa, då?

Nähä, inte många händer kvar.

Där optimismen spirar finns som bekant inga gränser, men nog finns många om och en del att bevisa innan jag placerar Linköpings HC före lag som Växjö, Frölunda, Färjestad, Djurgården, Skellefteå och HV i mitt förhandstips.

Så känns det i alla fall just nu.

Möjligt att jag har fel, men det har jag i så fall gärna.

Det känns rätt bra byggt och kan bli bra, absolut är det så, större är inte skillnaderna i SHL av idag, men jag har varit inne på det tidigare och LHC fortsätter att balansera mellan att ha en realistisk möjlighet att slåss i toppen – eller bygga ett lag för att göra det bästa möjliga av rådande ekonomisk situation.

LÄS MER:"Han är sista värvningen"

Sena värvningar som JW x 2 (Joe Whitney och James Wright) var nog bland det bästa som Fredrik Emvall kunde få tag på så här dags. Man ska ha respekt för att båda är relativt oscoutade och att ingen av dem spelat på svenska isar tidigare, samtidigt som det krävs att båda per omgående tar de viktiga roller som de är värvade för. Det är osäkerhetsfaktorer som inte ska bortses ifrån.

Nåväl, här är mina tankar om LHC:s lagbygge just nu:

Målvakter:

Samma par som tidigare: Jonas Gustavsson och Jacob Johansson. Gustavsson hamnade rätt högt upp i målvaktsligan, men behöver bli stadigare och avgöra fler matcher.

Backar:

Mattias Bäckman och Lukas Bengtsson in, Kristian Näkyvä och Niclas Lundgren ut. Annars samma. Känns som viss uppgradering, med möjlighet för nyförvärven att lyfta ytterligare. Men jag inbillar mig ändå att Lundgrens rent defensiva kunskaper kommer att saknas. De som var med i fjol måste visa mer.

Centrar:

Ursäkta röran, men här byggs det om. Bara Derek Roy kvar. Mycket rutin som försvunnit med Mathis Olimb, Tony Mårtensson och Niklas Persson. Tveksamt om nytillskotten James Wright, Dan Pettersson och Filip Karlsson tillsammans kommer att nå upp till Olimbs 34 poäng, så målen får andra göra. En stor spelare (Wright) med en liten spelare (Broc Little) har fungerat tidigare. Förresten undrar jag om inte Sebastian Karlsson blir center också. Åtminstone till en början.

Forwards:

Här finns offensiv sprängkraft. Absolut. Broc Little, Joe Whitney, Andrew Gordon och Nick Sörensen är ingen dålig kvartett för topp sex-uppdrag. Om det i fjol satsades på bredd känns det mer spetsigt nu. Jakob Lilja, Ken Andre Olimb och Emil Sylvegård försvinner och framförallt den förstnämnde hade jag gärna sett vara kvar. Unge Olle Lycksell och nye Adam Brodecki är två spelare som kan lyfta – och behöver göra det för att det här ska bli så bra som det kan bli.