LHC:s tränare Tommy Jonsson suckar när han meddelar om läget i LHC inför träningsmatchen mot Örebro.

– Vi får fortsätta plocka in juniorer. Det är så det är. De har gjort det bra och det blir en chans för dem att visa upp sig. Däremot så är Nick Sörensen tillbaka. Det är positivt, säger Jonsson och fortsätter:

– Det blir inte så som vi normalt hade velat bygga upp det utan vi får göra förändringar efter hur förutsättningarna ser ut.

Finns det något positivt att ta ut från det – att juniorerna blir en del av gruppen från början?

– Absolut ja, men sedan måste jag vara ärlig och säga att jag helst hade sett alla tillgängliga för att kunna laborera mer och ha ett större utrymme. Men det är så här det ser ut, det är verkligheten. Sedan finns det alltid två sidor på ett mynt. Det finns både för- och nackdelar. Det har varit så här mer eller mindre hela försäsongen och det har varit många borta varje match.

Trots manfall har LHC inte förlorat en enda match hittills under ordinarie speltid på försäsongen.

– Det är klart det är bättre att vinna och se en bra prestation oavsett om det är försäsong eller inte. Man får ett kvitto på att vi är på rätt väg. Samtidigt har det varit upp och ner – men vi har varit med i alla matcher. Det är en styrka, säger Jonsson.

Laget har nu betat av alla spelets delar och fokuserar på att få till en helhet.

– Det är fullt fokus på vårt egna spel. Det är på grund av att vi inte kan få fram så mycket information om hur motståndarna spelar i dagsläget. Det finns inte så mycket att scouta. Det gäller att sy ihop allting till något bra nu. Det ska bli så mycket harmoni som möjligt.