LÄS MER: Krönika: Så högt rankar jag LHC just nu

– Ja, vi sticker nästan direkt ut på läger enbart i syfte att vara tillsammans och bygga laget. Det blir en bra start, säger Jonsson.

Efter fyra veckors uppehåll är det på måndag återsamling för LHC-truppen. Det blir några dagars tester, det blir öppen kvällsträning inför förmodad storpublik och det blir en kortare sväng ut i skogen.

– Vi kommer inte att blåsa på för hårt med isträningen under första veckan. Det får du bara betala för senare. Men från och med vecka två blir det tuffare, säger Tommy Jonsson.

LÄS MER: Emvall: "Han ville verkligen till oss"

Han har förstås i allra högsta grad varit med om att göra klart med de sista pusselbitarna i lagbygget inför den säsong som väntar. Kanadensiske centern James Wright presenterades i måndags och blev siste man in.

– Nu är det upp till oss att göra något riktigt bra av det här, säger Jonsson.

Och fortsätter om de sista nyförvärven:

– Av erfarenhet vet jag att det kan vara lite av ett lotteri med spelare från Nordamerika. Du kan ta referenser och du kan se dem spela, men de kommer till ett annat spel än vad de är vana vid. Vi har valt att gå mycket på karaktär. Hellre hårt jobb och inte lika mycket skills än tvärtom, om du förstår vad jag menar.

Nöjd med truppen?

– Det känns bra att vi varit tålmodiga och inte haft för bråttom. Jag tycker att det ser spännande ut.

LÄS MER: Här har ni LHC:s sista värvning

Inför, och även under, förra säsongen påtalades ofta vikten av ett brett lag utan tydlig hierarki i kedjeformationerna. Nu flaggar nye tränaren för en återgång till klarare roller och mer uttalade topplinor som ska göra mål och poäng. I LHC:s fall är i första hand Broc Little, Joe Whitney, James Wright, Derek Roy, Nick Sörensen och Andrew Gordon tänkta för de rollerna.

Åtminstone just nu.

– Istid är inget du får utan förtjänar, så vilka som spelar här eller där är inget som är hugget i sten. Ofta är det någon som tar klivet upp från tredje- eller förstakedjan. Men jag vill ha några kedjor som har som uppgift att vara mer produktiva, säger Tommy Jonsson.

Har ni utsett någon lagkapten än?

– Nej, inte än. Det finns en strategi, men vi vill skapa oss en uppfattning när alla är på plats. Det behöver inte vara klart till första träningsmatchen.

LÄS MER: Littles dröm: "Vore så coolt"

Han har haft individuella samtal med i stort sett alla spelare.

– Alla visar en stark drivkraft som jag gillar skarpt. Det är målmedvetet och så är det för mig också. Nu har jag suttit inne och jobbat hela dagen. Det känns underbart att ha ett jobb som gör att du inte vill ha semester. Haha.