Lördagen var lite av en missräkning för Tjust MK:s förare Göran ”Lillen” Andersson med en sjätteplats i totalen efter att nionde deltävlingen hade avgjorts på Björnhultsbanan i Nyköping. Segern gick till Mikael Lundberg, SMK Gävle, före Mikael Ekman, Oskarshamn RRC, och trea var Tomas Pettersson, Grangärde RRC.

Dina tider var bra inledningsvis, vad hände sedan?

– Jag tog i lite för mycket och tappade tid. Man ligger och åker på gränsen hela tiden, svarar Göran Andersson.

Om nu lördagen var ett misslyckande så var söndagens race desto bättre. Vinst i första åket före ärkerivalen Mikael Lundberg, SMK Gävle.

Segermarginalen var inte mycket, ynka 13 hundradelar av en sekund. Hundradelarna var alltså denna gång på ”Lillens” sida. Mäts dessa hundradelar ut så är det inte mera än nån futtig centimeter.

Andra åket för dagen gick lite som det första, fast omvänt då Gävlesonen Mikael Lundberg var en gnutta snabbare än ”Lillen”.

– Det är sådant en får ta med jämnmod. Jag är glad att jag slog en så meriterad förare som Tomas Pettersson, konstaterar Göran.

Resultatet för söndags deltävling, som var den tionde i Svenska Sprintserien, var som följer: Mikael Lundberg, SMK Gävle, Göran ”Lillen” Andersson, Tjust MK, och trea Tomas Pettersson Grangärde.

I totalten behåller "Lillen" sin ledning efter helgens tävlingar, men motståndarna knaprar in på Göran. Sista omgången i Sprintserien körs i Arboga i början av september.