Förra året blev Johannes Berg, Edsbruks IF, årets skyttekung med imponerande 30 mål framåt i division 6. På damsidan var det Ankarsrums Felicia Arvidsson som kunde titulera sig skyttedrottning med 17 mål.

Trots att de lokala lagen har mellan fyra till sex matcher kvar av årets säsong är det ingen vågad gissning att det lär bli svårt för någon spelare att nå upp till förra säsongens vinnarsiffror.

Herr:

Artikelbild

| Jennifer Ilhammar.

1) Kliton Bakiu, IFK Västervik, 14 mål.

2) Oscar Ring (IFK Västervik), Kevin Ohlen (Överums IK), Kristoffer Lundholm (Gunnebo IF), alla 8 mål.

5) Ayman Hadrous (IFK Västervik), Tim Håvestam (IFK Västervik), Robin Lundahl (Edsbruk), alla 7 mål.

8) Awet Shambel Habta (Ankarsrums IS), Kristoffer Lundholm (Gunnebo IF), Ola Johansson (Hjorted/Totebo), alla 6 mål.

Artikelbild

| Kliton Bakiu.

11) Jesper Skälhammar (Ankarsrums IS), Aboulaye Bah (Överums IK), Noel Palmgren (Hammarsgärde), alla 5 mål.

Kommentar: Kliton Bakiu ser föga överraskande ut att plocka hem skyttekungstiteln. IFK Västervik ligger tvåa i serien och är det lag som har presterat bäst och därför också har flest namn på listan. Sex matcher återstår i både femman och sexan vilket bäddar för att det ändå kan bli omkastningar när serien summeras i slutet av oktober. Noterbart är att Västerviks FF inte har någon spelare topp 14 på listan över målskyttar. Istället hittas både Daniel Fristedt och Petter Olovsson strax där bakom på blott fyra strutar var. Övrigt i kategorin "intressant" är att alla Jesper Skälhammars fem mål har gjorts från straffpunkten.

Artikelbild

| Oscar Ring.

Dam:

1) Jennifer Ilhammar, Tjust IF, 10 mål.

Artikelbild

| Wilma Edström.

2) Wilma Edström, Västervik Damfotboll, 9 mål.

3) Alice Brown, Tjust IF, 4 mål.

4) Corina Rodriguez, Västervik Damfotboll, 3 mål.

5) Sara Ströberg/Vilma Winqvist, 2 mål

Kommentar: Ett häftigt race väntar mellan Jennifer Ilhammar och unga stjärnskottet Wilma Edström som överraskat under sin första riktiga seniorsäsong. Båda damlagen har fem matcher kvar av säsongen och på söndag väntar säsongens andra derby mellan Västervik och Tjust. Vilka spelare kliver fram då? Noterbart är också att fyran på listan, Corina Rodriguez, har åkt hem till Spanien igen och således redan spelat sin sista match.