Det var i söndags som Darcy Ward skadade sig allvarligt i samband med en polsk ligamatch sedan han åkt in i sargen handlöst. Enligt uppgifter är karriären över för Ward sedan han fått skador på sjätte och sjunde halskotorna samt att ryggmärgen är av.

Nu vill Västervik Speedways gästförare Peter Ljung starta en insamling för Darcy Ward, som ska hjälpa Ward under sjukhusvistelsen samt den efterföljande rehabiliteringen.

– Jag tycker det är läge att göra det nu. Vi gjorde det efter att Leigh Adams hade skadat sig samt efter Lee Richardsons tragiska bortgång, säger Peter Ljung.

På onsdagsmorgongen lade Peter ut följande meddelande på Twitter: Jag kan inte sova, världen är orättvis. Jag tänker att vi kan köra ett mini-GP i Vetlanda där alla pengar vi får in går till Darycs rehabilitering.

– Gensvaret har varit bra från flera håll. Jag har pratat med Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand och klubben är beredd att arrangera en sådan här tävling.

Ljungs tanke är att få ett så starkt startfält som möjligt, ett GP i miniatyr, med inslag av lokala förare som Peter själv och Tomas H Jonasson.

Om Peter får som han vill är tanken är att tävlingen ska arrangeras efter någon av SM-semifinalerna eftersom de flesta förarna redan då finns på plats.

Hur väl känner du Darcy?

– Vi har aldrig kört i samma lag, men han är en trevlig kille och en bra sportsman. Han är en fantastisk speedwayförare och jag har blivit imponerad av honom när jag har sett honom köra i GP-tävlingarna, svarar Peter.

Speedwayvärlden är liten och när en sådan här allvarlig olycka inträffar så berör det de flesta.

– Alla tänker på det och alla pratar om det. Man känner mer eller mindre alla som håller på med sporten.

Nu hoppas Peter få till en så bra tävling som möjligt i Vetlanda inom de närmaste veckorna med stor uppslutning av både förare och fans.

– Alla förare ställer upp gratis. Vi kommer ha billig entré och sedan ska man kunna skänka pengar till Darcys rehabilitering. En tanke är att ha en prissumma på 100 000 kronor där man sedan skänker prispengarna till Darcy, berättar Peter Ljung.

0490–666 32