– Man kan väl absolut kalla honom lite kvalhjälte. Det är en jätteviktig poäng som sätter oss i ett helt annat läge än vid en förlust.

Fredrik Walfredsson, tränare i IFK, lät mycket nöjd efter 2–2 (1–1) på bortaplan mot Anneberg från serien överifrån.

– Anneberg borta var nog en av de tuffare matcherna man kunde få i kvalet... och bortsett första 30 minuterna är jag nöjd med hur vi genomförde matchen. Sett över 90 minuter kändes resultatet rättvist, även om de kanske hade någon chans mer än vad vi hade.

Vid flera tillfällen tidigare under säsongen har IFK Västervik visat upp en stark kämpamoral och vänt på matcher.

Ett tema man fortsatte på direkt i kvalet.

Om slutet nu var minnesvärt för IFK så var början det motsatta. Anneberg gjorde 1–0 redan efter fem minuter och fortsatte sedan att trycka på.

– Vi fick inte spelet att stämma och tvingades ändra på lite taktiska delar. Trots att det inte blev några spelarbyten så pratade vi en hel del om hur vi skulle flytta oss och agera på planen för att komma ifatt.

Kom ifatt gjorde man också när lagets utpräglade målskytt, Kliton Bakiu, kvitterade matchen innan hemmalaget återigen tog ledningen.

Det som hände på slutet vet ni och i gruppens andra match, mellan Bäckseda IF och Sommens AIF, så vann Bäckseda med klara 4–0.

En motståndare som IFK Västervik alltså ställs emot nästa söndag, hemma på Bökensved.

– Det blir en match som vi behöver vinna. Med största sannolikhet behöver vi vinna allt som är kvar, och inte ens då (på sju poäng) är vi säkra. Fast även om vi skulle sluta tvåa på sju poäng tror jag att vi ligger bra till.