Västerviks FF aviserar att man lyft in inte mindre än elva spelare. – Det är offensiv kompetens, som vi har saknat, säger sportgruppens Andreas Andersson.

Det är dock nye huvudtränaren Ergest Fasko som här ska få kommentera namnen. Flera av spelarna hämtas från Ankarsrums IS och IFK Västervik. En av dem är talangen Ludwig Gustafsson, ny från IFK.

– Han är en enorm talang och det kommer göra honom mycket gott att vara med och träna med vårt a-lag, säger Fasko.

Också från IFK hämtas Johan Sjökvist och Alfred Grahn.

– Johan har en bra vänsterfot och har erfarenhet från spel i division fyra norrut. Alfred har bra storlek och vet var målet är beläget, säger Fasko om den duon.

Från Ankarsrum kommer en drös spelare. Bland annat målvakten Marcus Elb, som enligt Andersson kommer att vara ett bra komplement i truppen. Också Anton Preusse, Olsjan Xhafa och Awet Shambel Habtu ansluter därifrån.

– Awet är en grym kanstspelare som kommer hota med sin fart. Preusse är en teknisk spelare på mitten. Olsjan är tänkt till backlinjen, hans energi och styrka ska vi försöka använda på ett bra sätt.

Utöver dessa kommer Kliton Bakius yngre bror Nertil att ta upp sin fotboll igen.

– Han har inte spelat på säkert fyra-fem år och var då en stor talang. Nu får han en ny chans att bevisa vad han går för, säger Fasko, som brinner för nya uppdraget.

– Det är jättekul. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att visa att jag är värd det här förtroendet, säger han.