Skyttekung i division fem ifjol och en solid första halva av innevarande säsong. Kliton Bakiu har betytt mycket för IFK Västervik de senaste 18 månaderna. Förhållandet mellan parterna har dock nått sin ände nu. Bakiu ämnar inte att slutföra säsongen med kamraterna.

– Så är det. Jag har tappat glädjen då vi har varit dåligt med folk på träningen, säger Bakiu.

Han utvecklar resonemanget bakom beslutet:

– Jag kom tillbaka till IFK (Bakiu bytte i höstas kort till VFF men återvände under frimånaden) för att vi hade något på gång, vi skulle bygga något bra, höja träningsdosen och vara seriösa. Jag har inte missat en träning sedan vi började och har tröttnat på att vi är 10-12 spelare på träningarna. Motivationen finns inte kvar.

Det är inget förhastat beslut utan något som har vuxit fram över tid.

– Jag har varit hos lagkaptenen, styrelsen och tränarna för att påpeka detta. Jag ser att vi har kvalitet i truppen men inställningen blir dålig för att vi inte tränar ordentligt. Så har jag lärt mig att fotboll funkar.

– Under hela säsongen har jag försökt att sprida positiv energi och ge hundra procent varje träning och match men nu orkar jag inte längre. Jag vill satsa och tanken här var att göra något bra. Nu kan vi ha en trupp dagen innan match och sedan vid samlingen saknas 3-4 spelare.

Han har varit i kontakt med IFK:s styrelse, som nu har bollen. Antingen släpper de Bakiu eller så stoppar de honom från spel i någon annan klubb för resten av säsongen.

– De var inte så glada, såklart. Om de vill stänga av mig får de göra det men de har de inget att vinna på. Jag vill lämna IFK som en kompis. Jag har alltid gett 100 procent, nu går det inte mer. Det är inte mitt jobb att försöka få folk att träna mer, jag ska kunna fokusera på att spela.

IFK-tränaren Fredrik Walfredsson gav följande kommentar:

– Det är givetvis jättetråkigt att han känner så. Jag har inte pratat med honom och kan inte utveckla det så mycket.