Brandskattat IFK är på poängjakt

Det är ett åderlåtet IFK Västervik som ska försöka plocka poäng i jakten på nytt kontrakt.

Adam Hallberg är tillbaka i IFK efter att ha missat de senaste matcherna.

Adam Hallberg är tillbaka i IFK efter att ha missat de senaste matcherna.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-07 08:00

När IFK på lördagseftermiddagen spelar borta mot Bäckseda i division 4 saknas flera spelare jämfört med segermatchen mot Hvetlanda GIF i senaste omgången.

På grund av skador kommer inte kvartetten Johan Sandqvist, Johnnie Johansson, Anton Westerberg och Tim Håvestam till spel. Tobias Bertilsson är upptagen med jobbet och Jens Karlsson är avstängd.

Däremot är Adam Hallberg redo för spel igen efter att ha missat de senaste matcherna.

– Vi kommer att få plocka upp spelare som inte har spelat så mycket i A-laget tidigare under säsongen, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

Vad betydde segern senast?

– Vi har spelat bättre i tidigare matcher utan få utdelning. Nu fick vi utdelning i och med att vi gjorde fyra mål. Vi kunde vinna även om inte spelade på topp. Det borde vara en moralhöjare, svarar Fredrik.

Med fyra omgångar kvar återfinns IFK precis ovanför det negativa kvalstrecket med sju poängs försprång till IFK Oskarshamn.

– Många säger att vi har säkrat kontraktet, men jag vill gärna ta tre poäng till för att jag ska känna mig säker. Det är i de två närmaste matcherna som vi har bäst poängchans om man ser till vilka lag vi möter.

I eftermiddag väntar alltså Bäckseda på bortaplan och nästa lördag väntar jumbolaget Hultsfred på hemmaplan.

– Vi åker till Bäckseda för att plocka poäng, menar Fredrik.

Vad vet du om Bäckseda?

– Vi har ganska bra koll. De spelar ganska enkelt och rakt med långbollar. Det gäller att vara med när de försöker lyfta bakom våra backlinje, svarar Fredrik Walfredsson.

Karta: Bäckseda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!