Fotbollskarriären inleddes i Ankarsrum redan i femårsåldern. I mellanstadiet blev det byte av klubb när My Aldas spelade för Hjorted/Totebo i ett blandlag med både flickor och pojkar. Där dök även chansen till seniorspel upp.

– Daniel Wessman ringde mig och frågade om jag ville vara med i damlagsmatcherna när de behövde folk, så jag fick prova på lite grann, berättar 17-åringen.

När sen Hjorted/Totebos damlag lades ner blev nästa klubbadress IFK Västervik.

Artikelbild

| Tränaren Daniel Wessman menar att 17-åriga My har framtiden för sig.

– Men där stannade jag bara ett litet tag då jag inte trivdes så bra.

Senare startade Ankarsrums IS igång ett damlag där Daniel Wessman blev tränare, och då fanns det inget att tveka på för My Aldas.

Även huvudtränaren är belåten med sin spelare:

– My har spelat seniorfotboll sen hon var 13 och växer från år till år. Hon är snabb och irrationell, det händer saker som man inte tror ska hända. Hon springer mycket och kan spela var som helst på planen, men kommer att spela mer offensivt i år. Hon är ung och talangfull och har framtiden för sig.

– Det känns bra att höra att han tror på mig, menar My.

Från början är hon vänsterback, men har under senare år spelat på i stort sett alla positioner.

– Jag är vänsterfotad, vilket inte är lika vanligt som högerfotade, och fick därför hoppa in som vänsterback tidigt. Men jag trivs bra på andra positioner också. Det är alltid kul med utmaningar och det har gått bra i träningsmatcherna. Jag är nöjd.

Hur kommer det sig att det har gått så bra för Ankarsrums damlag?

– Det beror på Daniel. Han är väldigt noggrann och vill alltid finslipa på de delar i spelet där det fattas lite. Han förklarar bra så att alla förstår, jag känner att jag verkligen utvecklas av att spela i det här laget, svarar My.

Vad tror du om säsongen?

– Jag tror att vi kan köra på lika bra som förra och hoppas att det går ännu bättre och att vi går upp till tvåan. Det har gått bra på försäsongen där vi har ägt spelet i större delen av matcherna. Jag tror mycket på vårt lag.

I premiären gästas Ankarsrum av Mörbylånga den 17 april.

– Jag har aldrig sett dem spela så jag har ingen aning om vad de går för. Det ska bli spännande att se vad de har att komma med. Skönt att vi startar på hemmaplan, avslutar My Aldas vars huvudtränare Daniel Wessman i år har hjälp av assisterande Tobias Ring, lagledaren Magnus Andersson och Mikael Gunnarsson som också tillhör ledarstaben.