Det var strax innan paus som incidenten inträffade. En Bostonspelare gick in hårt mot en motståndare och stod för en klassisk kapning. Det var startskottet för tumultet.

– Tacklingen skedde på vår planhalva och den var väl inte så fin, men sånt händer. Då kommer en spelare som var långt borta från situationen in och skallar vår spelare, berättar Boston-ledaren Pelle Strömsten.

Strömsten menar att spelaren som skallade ner sin motståndare hade gott om tid att tänka efter.

– Just eftersom han var en bra bit bort borde han ha tänkt till. Fotbollsplanen ska inte vara en plats där någon begår misshandel och jag är säker på att Överum hade anmält vår spelare om det varit tvärtom, säger Strömsten.

ÖIK-tränaren Tobias Petersson hade just nåtts av uppgifterna om polisanmälan och var förvånad.

– Vi trodde att situationen var utagerad. Han fick ett gult kort för att han gav sig in i bråket så att säga och ett till gult för den här förseelsen då. Och två gula kort är en lindrig utvisning, säger han.

– Vi tog i hand efter matchen och trodde att allt var klart så jag blev lite paff när jag fick höra om det.

Enligt Petersson blev Överumsspelaren upprörd för att han fick motta ett slag först.

– Domaren missade den första smällen som vår spelare får. Det är det slaget som gör att han blir förbannad.

Meningarna går isär, alltså. Klart står i alla fall att en anmälan har kommit in till polisen.

– Den kom in under tisdagen och kommer förmodligen att hamna hos en utredninggrupp i Vimmerby. Det är en anmälan om skallning och nästa steg blir att prata med de inblandade parterna, säger en person hos polisen.

Pelle Strömsten är säker på att Överumsspelaren har en lång avstängning framför sig.

– Det var en regelrätt skallning och han kommer troligtvis inte att spela fotboll på en bra stund. Jag ställer mig bakom vår spelare som har gjort anmälan helt och fullt.