VFF har inlett seriespelet med två oavgjorda matcher så det var ett segersuget laget som klev ut på Bökensved på fredagskvällen för att ta emot Bäckseda IF.

– Det känns jäkligt bra och det var behövligt samt på hur det sättet vi gjorde det. Att vi gjorde sex mål gjorde att det känns ännu bättre, säger VFF:s lagkapten Johan Lundin efter 6–0-segern.

Även om det blev en glasklar seger resultatmässigt så var det inte en 6–0-match spelmässigt.

Artikelbild

| Johan Lundin, till vänster, tillsammans med mittbackskollegan Fredrik Lindhe.

– Det var var väldigt tight, men de hotade ingenting. Vi var farliga varje gång vi gick till anfall, men sedan kanske vi inte hade det där spelmässiga övertaget med 80–20 i bollinnehav. Vi är väldigt tunga framåt och vi hade bra fart på våra yttrar.

Efter en spelmässig jämn inledning där det inte hände speciellt mycket så kopplade greppet om matchen med två mål inom loppet av nio minuter. Nollan spräckte Johan Sjökvist efter en fin framspelning av FaizBenatallah och Magnus Eriksson utökade ledningen till 2–0 sedan hans skott ändrat riktningen och därmed ställt gästernas målvakt.

ErgestFasko såg till att eventuell spänning försvann när han gjorde 4–0 nästan direkt efter pausvilan efter fint anfall.

– Målen gav oss energi samtidigt som de fick kämpa i uppförsbacke. Vi visade upp en bra moral och det är inte ofta som man gör sex mål, men vi fortsatte att pumpa på. Vi var väldigt stabila bakåt och släppte inte till något. Det var samma sak i senaste bortamatchen, menar Johan, som avslutade målskyttet med att nicka en hörna.

– Det var skönt. Nu har jag gjort två mål redan det brukar jag inte ha gjort så här tidigt.

FaizBenatallah hade stor del i offensiven med ett mål och två assist.

– Det är skillnad att ha honom på topp. Han kan hålla i och vända bort motståndare. Det har blivit ett lyft sedan han kommit in, konstaterar Johan.

Målen: 1–0, 11:e minuten, Johan Sjökvist, 2–0, 20:e, Magnus Eriksson, 3–0, 40:e, FaizBenatallah, 4–0, 46:e, ErgstFasko, 5–0, 59:e, Robin Lundahl, 6–0, 67:e, Johan Lundin.