I två säsonger i följd har VFF slutat tvåa i division 4, fått kvala till trean – och fallit på målsnöret. Förra säsongen var det så nära att det bara skiljde ett par mindre lyckosamma resultat i de andra kvalgrupperna från en division 3-plats 2018 för VFF.

– Så går det att se på det. Men samtidigt så har du också chansen att ta platsen genom att vinna serien och egentligen är det nog det jag blev mest besviken över. Tidigare har jag lite saknat den här "vi ska upp-inställningen" från föreningen, säger Fält, som bekräftar att hela ledarstaben kommer förbli intakt nästa säsong.

– Det som i alla fall var avgörande för mig är att jag äntligen känner viljan att verkligen satsa från föreningen, nu när skulderna är borta och vi kan rikta allt fokus på det som händer på planen. Att både jag, spelarna och styrelsen jobbar mot målet att vinna serien tror jag är det som gör att vi kommer att lyckas.

Även på spelarfronten ser det övervägande positivt ut. För på frågan om nyckelspelare som till exempel Jimmy Svensson, Fredrik Lindhe, Johan Lundin och Tobias Bertilsson kommer att stanna ger Fält klara besked.

– Alla de namnen ska vara klara för en fortsättning. Detsamma gäller egentligen alla spelare som tidigare varit i eller nära en tänkt startelva. Det känns fantastiskt bra att få behålla hela stommen, och som det ser ut just nu, inte tappa någon tongivande spelare.

Hela truppen kommer däremot inte vara intakt och tränaren flaggar för att ett gäng spelare som haft svårt att få speltid helt naturligt kan komma att röra på sig samtidigt som någon eller några spelare i vanlig ordning tillkommer.

– Jag vill inte gå ut med några namn åt något håll när det inte är klart. Men vad det gäller nyförvärv är det i ärlighetens namn inte så enkelt då vi är det bästa laget i kommunen och redan har de bästa spelarna. Och det säger jag inte för att vara kaxig. Utan det är så klart svårt att hitta spelare från till exempel Edsbruk och Ankarsrum som går rätt in i vår startelva och höjer den.

Så vad är det ni söker?

– Vi har en önskelista bestående av framförallt lite yngre utvecklingsbara spelare som faktiskt vill något med fotbollen. Fast generellt upplever jag att många inte riktigt vågar ta chansen bara för att de inte blir lovade en given plats i en startelva.

Kan det bli så att en spelare utanför kommunen tillkommer?

– Det vill jag inte kommentera.

Och drömvärvningen, vad behöver VFF?

– Jag personligen känner att vi skulle må bra av en riktig poängspelare offensivt. Det har vi kanske saknat lite tidigare och att få in en spelare som går direkt in och konkurrerar skulle vara nyttigt. Men sådana växer ju som bekant inte på träd, avslutar Fält.