Färjestaden beskrivs av Fält som ett spelande lag med två nyckelspelare: en mittback och en forward.

– Vi borde ha slagit dem på hemmaplan för då gjorde vi en bra prestation. De har kommit igång bra och vi måste plocka fram en ny bra insats om vi ska få med oss någon poäng. Vår ambition är att i första hand få med oss ett kryss, berättar Fält.

Kryss, ja. Det blev det förra helgen, då hemma mot Smedby. Ett kryss som lämnat en lång och bitter eftersmak hos VFF-bossen.

– Den matchen har jag inte släppt och kommer förmodligen aldrig att göra. De hörde av sig kvällen innan och ville flytta matchen för de saknade 10-15 spelare. Det kändes som att vi mötte ett mittenlag i division fem, vi skulle verkligen ha avgjort.

1–1 slutade det då och VFF:s kräftgång denna höst fortsatte. Med sina 22 poäng är man inte på något sätt på säker mark i tabellen.

– Vi har inte pratat om kvalstrecket eller något sådant och stämningen i laget är fortsatt god. Men för egen del finns det i bakhuvudet hela tiden.

En kraftigt bidragande orsak till de uteblivna resultaten är, enligt Fält, den tunna truppen.

– På förhand visste vi att truppen var tunn sedan har vi haft lite oflyt plus att vi har varit sårbara för skador. Men vi kämpar på med det vi har.

Det måste de. Och närmast alltså Färjestaden borta i eftermiddag.

– Vi åker dit med en rejäl beslutsamhet, avslutar Fält.