Förändringen blev ett lyft för Faiz

Hittills har det blivit elva mål. Ett facit Västerviks FF:s Faiz Benatallah inte är helt nöjd med.

Faiz Benatallah försöker få kontroll på bollen.

Faiz Benatallah försöker få kontroll på bollen.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-07 06:00

Anfallaren Faiz Benatallah valde att återvända till VFF från Oskarshamns AIK i våras.

– Det var flera klubbar som var intresserade, men det kändes rätt att välja VFF efter att jag hade pratat med tränaren, säger Faiz Benatallah, som är utlånad från Oskarshamns AIK.

– Jag kunde ha varit kvar i Oskarshamn, men då hade jag mest fått sitta på bänken. Jag är fortfarande ung och jag känner att jag behöver få spela.

På 15 matcher har det blivit elva mål från Faiz. Det är en siffra som han inte är helt nöjd.

– Jag tycker att jag borde ha gjort ytterligare några mål. Förhoppningsvis kommer det några i morgon, läs lördag. Jag vill dock inte sätta någon press på mig, utan det viktigaste är att hjälpa laget.

I våras spelade Faiz som tia bakom målfarlige Artur Sejdini, som gjorde 16 mål på sina matcher i VFF-tröjan.

– Jag trivdes med att spela bakom Artur. Vi hade ett bra samarbete. När Artur försvann tappade vi mycket boll och det gjorde att jag fick jobba mycket i defensiven.

Faiz tog ett snack på tränaren för att få fart på spelet igen och i senaste matchen spelade han på vänsterkanten. Det blev succé direkt eftersom Faiz gjorde tre mål.

– Det har känts bättre på kanten. Det innebär att jag kan komma med fart och ta mig inåt i banan med bollen.

Fyra omgångar återstår i division 4 och VFF är i serieledning, två poäng före Aneby. På lördagseftermiddagen väntar hemmamatch mot seriesexan Myresjö/Vetlanda.

– Det blir en spännande match. Om vi gör det vi ska göra så har vi en bra chans att vinna för så bra trupp har vi. Det är dock viktigt att vi inte sätter någon press på oss själva.

VFF och Aneby har ett ganska snarlikt spelprogram kvar. Båda lagen ska spela mot IFK Oskarshamn och Stensjöns IF. Medan VFF möter Myresjö/Vetlanda spelar Aneby mot Gullringes GoIF. 

– Det är ganska likt spelschema, men det är inga lätta matcher för något av lagen. Vi tar en match i taget.

I sista omgången ställs Aneby och VFF mot varandra. I nuläget lutar det åt en ren seriefinal.

– Många vill att det ska vara avgjort innan, men jag vill att det ska bli en seriefinal. Jag gillar att spela sådana matcher. Synd bara att vi inte får spela den på hemmaplan, konstaterar Faiz Benatallah.

I VFF-truppen kommer Jimmy Svensson och Oscar Eriksson in i startelvan jämfört med förra matchen. På avbytarbänken återfinns bland andra Andreas Ekberg, Niklas Andersson och Ajan Sajhadi.

Sporten kommer att direktrapportera från matchen med start kl 13.50.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!