Lördagens motstånd Anneberg kommer ifrån den norra division 4-serien. På de 22 omgångar som spelades skramlade Anneberg ihop 18 poäng genom att vinna fem, spela tre oavgjorda och rimligtvis förlora resten. Victor Heiskanen, IFK-mittfältare, siar om matchbilden:

– Förmodligen den tuffaste matchen av de tre. Det är viktigt att vi inte förlorar eftersom vi har två hemmamatcher sedan. Ett kryss är godkänt och vinst mycket bra.

En Annebergsprofil som IFK-försvaret får hålla koll på är ständige målskytten Joakim Strand. 13 mål blev det från honom i år.

– Jag har stött på honom flera gånger, det var någon säsong när Anneberg gick upp till Elitfyran som fanns då som han var riktigt vass. De övriga lagen har vi ingen vidare koll på utan vi tror på vårt spel, säger Heiskanen.

Efter ett års frånvaro återvände Heiskanen till lokalfotbollen till den här säsongen. Och det tog ett tag innan han kom in i det igen.

– Så var det. Jag blev inte uttagen i början och kände själv att jag inte riktigt var i fas. Sedan kom uppehållet lägligt, då kunde jag träna en del på egen hand. Sen bröt jag fingret och missade några veckor men den sista tiden har det känts bra, säger innermittfältaren.

Konkurrensen och den breda truppen i IFK har varit hörnstenen i lagets framgångrika säsong.

– Vi har haft två bra träningar med 20+ spelare på plats här i veckan och känslan är att alla är laddade inför kvalet, säger Heiskanen.

De två övriga lagen i kvalgruppen är Sommens AIF och Bäckseda IF, båda från division 4.