I division 4 är IFK Västervik, Västerviks FF och Gullringen plötsligt i samma serie. På andra håll? Är det faktiskt upplagt för fler derbyn än på väldigt länge.

Division 3, Dam

Västervik Damfotboll:

Artikelbild

| Robert Hagelin blir spelande tränare i H/T.

Kommentar - Hade tur som fick stanna kvar i serien efter sin jumboplats (om man nu räknar bort Rödsle U som hoppade av). Truppen ser inte bättre ut nu än vad den gjorde för ett år sedan. Corina Rodriquez är inte kvar, Wilma Edström är inte kvar och My Aldas är det inte heller. Ungt lag som kan ta kliv, men kan också vara ett år för tidigt.

Tippad tabellplacering - Tia. Sist.

Tjust IF:

Kommentar - Satsar stenhårt och har lyckats roffa åt sig flera av de vassaste namn från Västervik Damfotboll under silly season. Blir mycket spännande att se vad stortalangen Wilma Edström kan uträtta tillsammans med Jennifer Ilhammar. Jag tror på en fantastisk säsong för Tjust som har ryggraden – från Nora Massi i målet och framåt i centrallinjen – för att lyckas.

Artikelbild

| Kommer genombrottet nu, Tim Håvestam?

Tippad tabellplacering - Tvåa. Kval uppåt.

Division 4, Herr

Artikelbild

| Överum ser ut som ett potentiellt topplag.

IFK Västervik:

Kommentar - ”IFK Västervik är nykomlingar så de lär slåss i botten”. Nej, så enkelt är det verkligen inte. Dock bra om de andra lagen – som antagligen inte har så mycket koll – tror det. Fin mix i laget och en stor stomme kvar från fjolårets succésäsong. Tim Håvestam kan bli en komet i serien och överlag ser det stabilt ut. Peter Tirheden och Fredrik Walfredsson är ett mycket intressant tränarpar, med höga krav.

Tippad tabellplacering - Sexa. Precis i mitten av tabellen.

Västerviks FF:

Kommentar - Räkna med att VFF är revanschsugna upp tll tänderna efter förra säsongens misär. Ja, jag tar till det ordet. Det var dåligt, slött och framför allt tråkigt. Publiken på Bökensved såg i vissa stunder ut att hellre vilja somna i paus än att se andra halvlek. Nu tror jag det blir något helt annat. Kvaliteten i truppen finns och ett tränarbyte (absolut inget ont om Magnus Fält som är en bra tränare) var nog det som behövdes här. Spännande att se hur kvicksilvret Robin Lundahl anpassar sig till division 4 efter ett par år på lägre nivå i Edsbruk.

Tippad tabellplacering - Tvåa. Kval uppåt.

Division 6, herr:

Hammarsgärde BK:

Kommentar - Ett av de mer svårtippade lagen på förhand. Saknat många spelare under försäsongen och magkänslan säger att den unga Hammarsgärde-satsningen snart kan börja skörda frukterna. I utgångstipset får det dock bli en jumboplats. Motbevisa mig gärna.

Tippad tabellplacering - Elva. sist.

BOIF:

Kommentar - Slutade sist ifjol. Nu är känslan att det ser både lite bättre ut och lite mer stabilt ut. Men vem ska göra målen? Nollade i de två första matcherna i Smålandscupen och 19 mål på 18 matcher förra säsongen var sämst av samtliga lag. Slår ur underläge, och kan överraska. Även om undertecknad inte tror det.

Tippad tabellplacering - Tia. Näst sist.

Gunnebo IF:

Kommentar - Håkan Karlsson kommer att bli väldigt nyttig i Gunnebo. Så länge den passningsfoten klarar sig utan smällar kan det bli hur bra som helst. Enda frågetecknet för mig är bredden på truppen. Klarar man verkligen sommaren, skador, släktkalas och allt annat som brukar höra till i sexan? Måste också få tillägga att det kommer kännas ovant att inte få ringa till Stefan Gustavsson efter GIF:s matcher.

Tippad tabellplacering - Femma.

Hjorted/Totebo:

Kommentar - Ojvoj. Här har det hänt grejer! Robert Hagelin tillbaka som sista utpost gör att förväntningarna återigen bubblar i H/T. Med all rätt. Sett intressanta ut på försäsongen och har alla chanser i världen att blanda sig i den absoluta toppen i en serie som känns mycket svårtippad mellan plats 1–5. Övrigt önskemål: Snälla låt skicklige Tom Nilsson få en hel säsong skadefri.

Tippad tabellplacering - Fyra.

Ankarsrums IS:

Kommentar - AIS i division 6... den såg man inte komma när laget var på håret att nå division 4 för knappt två år sedan. Även om man är mitt uppe i en generationsväxling så finns det kvalitet kvar i truppen. Lagkaptenen Jesper Skälhammar lär dock få ett jätteansvar på och utanför planen.

Tippad tabellplacering - Trea. Kval uppåt.

Överums IK:

Kommentar - Utgångstipset får bli att Överum tar ytterligare ett kliv uppåt till den här säsongen, trots en dålig avslutning på den förra. Kevin Ohlén var aningen för ensam framåt för att det skulle bli riktigt roligt senast. Nu finns Linus Kasselstrand vid hans sida – och det ser självklart intressant ut. Ett av många lokala lag som bara ska vara med och slåss där uppe i år.

Tippad tabellplacering - Tvåa. Kval uppåt.