Visst, gästerna var inte det bästa lag som äntrat Bökensveds konstgräsmatta – men det ska inte ta något från IFK:s prestation i segern. Det var så odiskutabel den kan bli.

– Vi trycker på, framför allt i andra halvlek så hade vi fler spelare som hotade, menar IFK-tränaren Fredrik Walfredsson.

Walfredsson kan framöver ställas inför lyxproblem då IFK har en uppsjö av, för nivån, kvalitetsstarka spelare att välja mellan.

Artikelbild

– Vi hoppas att det kan sporra spelarna att prestera bättre. Gör man inte sitt jobb i 90 minuter finns det ersättare, säger han.

Att det bara stod 1–0 till IFK efter de första 45 på ett blåsigt Bökensved var i underkant. Och målet som föll var ett märkligt sådant. Kevin Svensson sköt från egen planhalva och fick med hjälp av vinden in ledningsmålet. I andra halvleken tryckte IFK på från start till mål och satte alltså ytterligare tre bollar.

– Med all den yta som blev så blev vi för sugna på att droppa ner istället för att dra isär Kåremo. Det rättade vi till i paus, säger Walfredsson.

Målen i andra halvlek stod Kliton Bakiu, två, och Oscar Rydersten för. Segern innebär att IFK börjat på bästa sätt med sex poäng på två matcher.

Artikelbild

– Vi måste fortsätta jobba på med vårt sätt att spela. Just nu har vi mycket folk på träningarna, vilket är en bra grund, säger Walfredsson.