I första mötet i våras vann Edsbruk på Bökensved med hela 3–0 och har därmed internt poängövertag mellan kommunlagen. Det vill IFK:s tränare Fredrik Walfredsson ändra på ikväll.

– Vi är inte så sugna på att förlora dubbelt mot dem. Vi tror det blir en jättetuff match, säger han.

Toppjagande IFK Västervik har spelat bra under hela säsongen och har hugg på seriesuveränerna IFK Oskarshamn, sex poäng framför.

Artikelbild

| Stefan Johansson, lagkapten i IFK Västervik.

– Ett steg i taget har vi sagt hela tiden och det gäller fortfarande. Först och främst vill vi säkra kvalplatsen, och det ser ju lovande ut. När det väl är klart så vill vi givetvis gå för seriesegern. Vi har ju Oskarshamn kvar att möta också.

Men: ett steg i taget alltså. Och mest akut på agendan är bortamötet med Edsbruk på Edsvallen.

– Det kommer förmodligen att bli en klassisk derbymatch som präglas av kamp. Edsbruk har förlorat några matcher i rad och är säkert sugna på att dels få stopp på den sviten och dels sätta lite käppar i hjulet för oss, säger Walfredsson.

Som brukligt saknas en del spelare.

Artikelbild

| Robin Lundahl, lagkapten i Edsbruks IF.

– Jag vill dock inte fokusera på dem som inte kan vara med. Så är det alltid, för alla lag, och det är bara gilla läget som gäller. Jag känner att vi har ett starkt nog material för att vinna mot Edsbruk men vi måste vara inställda på att det blir tufft, säger Fredrik Walfredsson avslutningsvis.