Jumbon Hultsfred gästar IFK Västervik

IFK Västervik har sex poäng ner till det negativa kvalstrecket. "Vi har bra förutsättningar att fixa det", säger Steve Johansson.

IFK Västerviks lagkapten Steve Johansson är ganska säker på att hans lag fixar kontraktet.

IFK Västerviks lagkapten Steve Johansson är ganska säker på att hans lag fixar kontraktet.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2019-09-13 11:26

På lördagen tar man emot jumbolaget Hultsfred på Bökensved, ett lag som redan är klart för degradering till division 5.

– Då kan de spela avslappnat. Det är inte lätt att möta Hultsfred, men vi har ett övertag på dem, vi vann med 2–1 senast, säger IFK:s lagkapten Steve Johansson som ser positivt på avslutningen av säsongen.

– Vi har bra förutsättningar att fixa det eftersom vi har ett försprång över Oskarshamn med sex poäng och det är nio poäng kvar att spela om. Vi har dessutom klart bättre målskillnad. Vi hoppas att VFF gör sitt jobb och tar poäng mot Oskarshamn i helgen, men å andra sidan ska vi inte förlita oss på andra, utan det är vi som ska klara kontraktet.

IFK saknar fyra tongivande spelare. Albin Liffner är handskadad, Oscar Ring och Victor Heiskanen är avstängda och Tobias Bertilsson har förhinder.

– Men vi har en riktigt bra trupp ändå. Kul att Nils Alfonsson är tillbaka efter sina ryggproblem. Jag tycker att han var vår bäste spelare, tillsammans med Kliton Bakiu, förra säsongen, menar Steve och fortsätter:

– Vi är nykomlingar i fyran och har stört alla lag, det är vi nöjda med. Vi är jäkligt taggade på att ta tre poäng på lördag.

Följande IFK-spelare åker till Hultsfred: Fabian Norrström, Viktor Adolfsson, Nils Alfonsson, Jesper Garstedt, Adam Grönqvist, Adam Hallberg, Steve Johansson, Jens Karlsson, David Mellberg, Andreas Ohlsson, Fabian Ring, Shikar Said, Johan Sandqvist, Emil Schön, Christopher Sjöblad och Anton Westerberg.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!