Kaptenerna blev belönade återigen

Västerviks FF:s Johan och Lundin och Tjust IF:s Jennifer IIlhammar var kommunens bästa spelare under 2019.

Johan Lundin belönades med Guldbollen och Jennifer Ilhammar belönades med Diamantbollen.

Johan Lundin belönades med Guldbollen och Jennifer Ilhammar belönades med Diamantbollen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2019-11-29 20:15

När Tjust Open avgjordes under fredagskvällen delades Guldbollen ut till bästa herrspelare och Diamantbollen ut till bästa damspelare under 2019.

Motiveringen till att Johan Lundin belönas med Guldbollen.

"Så tog Västerviks FF till slut det där steget upp till division tre. Det började med en regnig konstgräshistoria mot Gullringen, en match där VFF var illa ute men räddade 2–2 efter en uppryckning i andra halvlek och slutade med kamp hela vägen in. Och bland målglada forwards, överstegande yttrar och känsliga innermittfältare finns en härförare som på något sätt utgör inte bara ryggraden utan också lungor och hjärta av det här laget."

– Det känns jättekul och det här trodde jag inte. Jag har haft en okej säsong, men jag tycker i år var hela laget som var vinnarna. Hade Artur Sejdini varit kvar hela säsongen så hade han fått priset utan problem, säger Johan Lundin.

Det är inte första gången som Johan tilldelas Guldbollen, utan han fick den även 2017.

– Jag är nöjd och tacksam att de tycker att jag är värd priset. Det här kunde ha gått till hela laget, menar Johan.

Motiveringen till att Jennifer Ilhammar belönas med Diamantbollen.

"Vi skulle kunna linda in det, göra det spännande och försöka mörka vem som är årets vinnare. Men det är egentligen inget snack om saken. Precis som VFF tog Tjust IF ett kliv upp i seriesystemet. Man gjorde det tack vare driv, träningsflit, spännande talanger, rutinerade hemvändare. Och så ett par målsprutor. Hon borde vara aktuell för spel ännu högre upp, så bra är årets vinnare av diamantbollen."

– Det känns jättebra och superkul. Speciellt efter den säsongen som vi har haft och det är kul att priset går till Tjust igen. Jag är jättenöjd med min egen säsong och det har gått över förväntan, säger Jennifer Ilhammar.

Det är inte första gången som Jennifer tilldelas Diamantbollen, utan hon fick den även 2018. Därmed är hon den första kvinnliga spelaren att ha fått priset två gånger.

– Det är en trevlig tradition och den får gärna fortsätta. Kul att blev det två år i rad och det trodde jag inte, säger Jennifer, som gjorde 35 mål för Tjust den gångna säsongen.

Kriterierna för att tilldelas priserna är följande: Att det är en aktiv spelare i en Tjustklubb, är ett föredömde för ungdomar både på och utanför planen, en god lagkamrat samt en träningsvillig och juste spelare.

Både Guldbollen och Diamantbollen är skänkta av Centralhotellet.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!