Oscar Ericsson, 20 år och med tre år i ÅFF:s ungdomsverksamhet med spel i U19 och U17-allsvenskan, valde efter Edsbruks nedläggning mellan de två division fyra-klubbarna. Han tränade till och med med IFK Västervik men till slut föll valet på VFF.

– De presenterade ett bra upplägg som lockade mig. Det finns en lite mer uttalad satsning mot division tre som jag vill vara med på, säger Ericsson.

Han är värvad som defensiv spelare, antingen i en trebackslinje eller som wingback.

– Jag kommer att bidra med en hög träningsnärvaro och en del bolltrygghet. Jag har mycket boll i mig och vill spela efter gräset, säger Oscar Ericsson, som återvände till lokalfotbollen och Edsbruk efter studenten i somras.

– Oscar är en stortalang som vi tror väldigt mycket på, säger Andreas Andersson ur VFF:s sportgrupp.

Förutom värvningen av Ericsson presenterade Västerviks FF ytterligare tre unga spelare, som likt Ericsson hämtas från den lokala fotbollsfloran. Från Gunnebo ansluter Sakhi Kasim och Mohammed Ahmed och från IFK Västervik kommer Axel Jonsson.

– Det kommer att bli riktigt heta derbyn och jag ser fram emot säsongen med VFF. Vi har ett starkt lag och jag känner många spelare i laget sedan tidigare, säger Oscar Ericsson.