Istället för segerjubel blev det en antiklimaktisk känsla för IFK då Myresjö/Vetlanda – det bästa lag jag sett spela här i trakten på många år – kvitterade på sista sparken. Inte särskilt ologiskt. IFK har oavsett fått en bra start, både resultatmässigt och spelmässigt, även om matchen mycket väl kunde vara död efter 20 minuter senast. Hittills har de visat att de fortsätter bygga vidare på det spel och den mentalitet som gjorde dem framgångrika. Jag blir inte förvånad om IFK smyger med i toppen i år. Och bara ungdomsduon Tim Håvestam/Anton Westerberg är värd entrépengen.

VFF då? Som väntat inte lika flygfärdiga som sina lokalkompisar och helt okej resultat. Det som oroar är att de fortfarande dras med problem i målskyttet. Ergest Fasko ska ha handplockat en spelare från Albanien som har gjort "30 mål i deras Superettan" – kanske svaret finns där? Annars är VFF roliga att följa med Fasko i spetsen framåt. Hans passion och engagemang är smittande och kan de knipa en seger, komma förbi det hindret och känna lite arbetsro finns definitivt potentialen för en fartfylld säsong även där. Också i VFF finns spännande ynglingar att hålla ett öga på, jag tänker främst på lurige Faiz Benatallah, tillbaka i VFF efter en sväng i Oskarshamns AIK.

Under premiärveckan hann jag också med en del division sex-fotboll. På Ceosvallen i Vimmerby blev jag positivt överraskad av båda lagens kvaliteter när Ankarsrum besegrade VIF Akademi med 3–1. Christoffer Fröberg var inblandad i allt och lite till. Rutinerade Johan Carlsson i VIF blev till slut så provocerad att han stoppade ett givet Fröberg-mål med handen på mållinjen och AIS-strikern hade innan det fått hemmakeepern ur balans. Underhållande scener, speciellt då Fröberg backade upp allt med att spela på en egen nivå. AIS såg på det stora hela gedigna ut och har skaffat sig en sund konkurrenssituation. De blir något att bita i för alla lag i den serien.

Artikelbild

Några dagar tidigare såg jag Överum ta en klassisk ÖIK-seger på Hjortheden på en minst sagt usel gräsmatta. Det bäddade för dueller, något Magnus Larsson i ÖIK verkade uppskatta. Han satsade hårt, rätt och fel. Överums speed framåt och i kantspelet blev för mycket att hantera för en namnstark men inte supersnabb backlinje. Tack till den unga man som styrde upp mitt wifi på Hjortheden. Årets pressvärd hittills.

Roligt att det är igång och vi hoppas ni uppskattar det krafttag vi tar kring den lokala fotbollen med direktrapportering och matiga webb-paket. Det är roligt att göra och roligt att vara på plats.