– Visst, helt nöjd är man väl aldrig och vi fick onkeligen en upphackad försäsong men nu har vi en trupp som är villiga att spela hos oss och det är vi glada för, säger Klein.

Laget har tappat flera tongivande spelare till lokalkonkurrenten Tjust IF – men den tunnare truppen har också fördelar, menar Klein.

– Ett problem förra året var att vi hade två lag att fokusera på och vi var en ledartrojka som skulle rodda två lag. Nu har vi en mindre trupp men också färre matcher och jag tror absolut att vi ska kunna överraska i den här serien.

Artikelbild

Klein säger att Västerviks målsättning är att hålla sig kvar i division 3 av egen kraft och såhär lyder hans bild av serien:

– Den ser inte så stark ut. Min uppfattning är att det är flera division fyra-klubbar som tagit chansen att ta ett kliv upp. Tjust får ta favoritskapet, tycker jag.

Att spelare lämnar ett lag för ett annat har vållat stora problem för klubbarna i vår kommun under lång tid. Klein menar att det är olyckligt.

– Det tråkiga är att det inte finns någon klubbkänsla. Sedan är det alltid olika anledningar och olika historier bakom byten och så vidare. Men det är olyckligt för oss, såklart.

Artikelbild

Spelarförlusterna öppnar dock upp för yngre förmågor som nu kommer att få chansen i Västerviks unga lag.

– Vi hade ett väldigt ungt lag ifjol som nu är ett år äldre och mer erfarna. Vi har en del spelare födda 2003 och kommer dessutom att lyfta upp några 04:or som vi hoppas på, säger Oscar Klein.

Premiären spelas på onsdag, hemma mot Vimmerby.