Och IFK får klara sig utan nyförvärvet Christopher Sjöblad och mittbacken Adam Hallberg. Dessutom är det ytterligare ett par frågetecken som inte var uträtade på torsdagseftermiddagen. Oaktat detta: det är med positiva känslor IFK åker till Arena Oskarshamn för att fightas om nya poäng.

– Absolut är det en tuff utmaning men vi känner oss bra förberedda med en bra känsla i laget, berättar Peter Tirheden, IFK-tränare.

Under veckan har man pratat mycket om att ta med de positiva bitarna från matchen mot Myresjö/Vetlanda på långfredagen.

– Tålamodet i försvarsspelet, omställningsspelet och effektiviteten var bra där. Också att vi inte hängde med huvudet när vi hamnade i underläge utan åt oss tillbaka in i matchen, säger Tirheden.

Förra säsongen var IFK Oskarshamn och IFK Västervik de två solklara seriedominanterna i division fem. Oskarshamn tog hem serien medan Västervik gjorde dem sällskap till fyran via kval. De stötte på varandra under försäsongen och har bra kännedom om respektive lags styrkor och svagheter. Två omgångar in i serien toppas den av IFK Oskarshamn som slagit Hultsfred med 5–0 och IFK Tuna med 2–0. En av de som gärna ger Oskarshamn deras första insläppta mål för säsongen är Anton Westerberg. Såhär säger tränare Tirheden om sin forward:

– Han har tagit stora kliv och har varit bofast i startelvan i inledningen. Han är ett offensivt hot men både han och Tim (Håvestam) har tagit stort defensivt ansvar också.