Tjust IF ångar på i tabelltoppen. På söndagen kom en ny storseger när Tranås/Torpa slogs tillbaka med 7–1.

– Gör man sju bollar så ska hela laget ha överbetyg. Vi kom runt på kanterna bra och det såg likadant ut under 90 minuter i stort sett, säger tränaren Rolf Landin.

Jennifer Ilhammar stod för fyra mål, Ida Wallin två och Fanny Salvesen ett.

– Vi gjorde några riktigt fina spelmål och var bättre än motståndarna under hela matchen, säger Landin.

Efter tolv omgångar är Tjust alltjämt obesegrade och man har en lucka på fyra poäng ner till närmast jagande lag som är Öis/Vista.

– Med vårt anfallsspel vet vi att vi kommer att skapa många chanser oavsett vilka vi möter, vi är starka just nu, säger Landin, som berömmer hela laget med ett extra plus till fyramålsskytten Jennifer Ilhammar.

Västervik Damfotboll gästade serietrean Nässjö och efter matchen var det, trots 2–1-förlusten, positivt i Västerviks-lägret.

– Vi gör en bra match på alla positioner, vi skapar många chanser och jag tycker vi är värda tre poäng, säger tränaren Oscar Klein.

Nässjö gjorde två mål i första delen av matchen och närmare än Vilma Winqvists reducering efter en dryg timma kom man alltså inte.

– De gör två olyckliga mål i början tyvärr. Men jag är ändå nöjd med hur vi spelar och hur vi uppträder. Det kan jag inte säga om Nässjö, det var ett jäkla gnäll hela tiden. Efter varje närkamp, i varje situation gnälldes det.

Klein fortsätter:

– Nässjö skulle vara ett bra lag om de spelade fotboll istället för att gnälla. Vi lyfte det med domarna och deras ledare efteråt.

Fotbollsmässigt fanns det dock definitivt bitar att ta med sig framåt för Västervik.

– Absolut, det var en bra prestation men det är målen som räknas, inte chanserna, säger Klein, som plussar för Pia Winness Jonsson.