En tuff försäsong avslutades med en ny förlust för Hammarsgärde. På söndagen förlorade laget borta mot Krokstorp med 5–2. Laget har under försäsongen haft en hel del problem med skador och spelare borta och läget är inte det bästa inför den seriepremiär som sker på Skärtorsdagen. Mot Krokstorp gjorde Martin Karlsson båda Hammarsgärde-målen – båda från straffpunkten.

Efter en upphackad försäsong fick Västerviks Damfotboll en bra generalrepetition igår när Rosenfors gästade Bökensveds konstgräs. 4–0 blev siffrorna till Västervik, som luftade många i truppen.

– Det var stabilt. Vi var det bättre laget och kontrollerade händelserna på ett bra sätt, säger lagets tränare Oscar Klein.

– Men samtidigt ska vi komma ihåg att det är ett division fyra-lag vi möter och ska vinna, men det är inte alltid det lättaste heller, fortsätter han.

Målskyttar för Västervik blev Mia Larsson 2, Cajsa Söderqvist och Mary-Jane Anozie varsitt.

Ankarsrum hittade nätet hela åtta gånger när man träningsmatchade mot Gunnebo IF i lördags. Fyra av dessa stod målmaskinen Robin Thorén Johansson för. Ett självmål, ett från Christoffer Fröberg, ett från Jesper Skälhammar och ett från Nesad Kominovic ger oss alltså 8–0 till fördel för Ankarsrum. Lagen ska spela i samma division sex-serie kommande säsong där premiären är närmast för Gunnebo.

– Den här matchen är bara att glömma, en riktig skitmatch. Vi var usla, samtidigt som de utnyttjade sin spets framåt på ett bra sätt, säger Gunnebo-tränaren Markus Harrysson.

BOIF gjorde försäsongens bästa match när man i lördags besegrade VFF:s juniorlag med 3–1. Simon Lundholm, Simon Karlsson och Max Wiman gjorde målen för de rödblårandiga. Simon Karlssons mål var hans första i seniorsammanhang för BOIF, skriver klubben på sin instagram. Man skriver också. "Vi gör försäsongens kanske bästa match och hittar rätt i det mesta".