Med sex raka segrar och hemmamatch mot ett lag på undre halvan rådde det inget tvivel om att Västerviks FF gick in som favoriter till onsdagens drabbning. En sprakande offensiv, solid defensiv och starkt självförtroende pekade på hemmaseger. Men det ska ju spelas om det också och fjolårets division fem-dominant, IFK Oskarshamn, visade tidigt att de inte kommit till Bökensved för att servera tre poäng till VFF.

De ville spela längs gräset, pressade VFF:s backlinje och stod för ett uppoffrande spel i försvaret. Ett mål bjöds det på i första halvlek. Efter en VFF-hörna satte IFK:s spjutspets Stephen Tchouate fart åt andra hållet. Han kämpade sig fram på amerikansk fotbolls-manér och serverade sedan en snett-inåt-bakåt-pass till Anton Brandting som dunkade in ledningsmålet efter ungefär en halvtimma. Några minuter senare jublade VFF, främst Robin Lundahl, för kvittering. Men domaren menade på att bollen aldrig passerat mållinjen och Lundahl fick istället en varning för sina protester.

Andra halvek började inget vidare för VFF: Faiz Benatallah halkade och verkade få ont i en ljumske och i en höjdduell fick Ergest Fasko problem med en axel. Fasko utgick. VFF tryckte på, skapade en hel del halvchanser och straffsituationer men fick inte många 50/50-lägen med sig. Men gästerna var disciplinerade, fokuserade och försvarade sig med bravur. Artur Sejdini var i stort osynlig men i 91:a minuten nosade han upp bollen efter en rörig situation i gästernas straffområde och drog till. Målet räddade VFF:s kväll och tar den obesegrade sviten upp på nio matcher. VFF hade chanser även efter kvitteringen men fick nöja sig med oavgjort.