– Poängen är viktig, så den tar vi. Det är skönt, speciellt efter en skitmatch som vi gör idag, säger spelande tränaren Ergest Fasko.

Han spelade stora delar av matchen; först på innermittfältet men i början av andra halvleken försvann han då hans axel hoppade ur led. Mot slutet kom han in igen för att bidra till forceringen.

– Jag har problem med axlarna men jag vill inte operera nu, jag börjar bli gammal så jag får ta det när jag har spelat färdigt, säger han med ett leende.

Leendet försvann dock när han berättar om vad som saknades i hans lag i onsdagens match.

– Det som vi gjort bra tidigare, spelat på fart och sett till att ge kompisen ett bättre läge, saknades. Vi var lite för själviska och då blir det inga mål.

– Sedan har vi haft en del problem under veckan med skador och förkylningar, det syntes tyckte jag.

IFK Oskarshamn tog ledningen efter ungefär en halvtimma. En enmanskontring spelades snett-inåt-bakåt och när gästerna väl hade ledningen spelade man klokt och disciplinerat för att försvara den. En som förtvivlat försökte luckra upp bortaförsvaret var spelskicklige innermittfältaten Johan Sjökvist, som under säsongen spelat för VFF under tiden han studerat i Gamleby.

– Det känns som en förlust även om vi gör det bra och får in en sen kvittering, säger Falunsonen Sjökvist.

På söndag spelar VFF borta mot Stensjön – som blir Sjökvists sista match i VFF – för den här sejouren.

– Jag har verkligen gillat att spela här, det är en bra laganda och många individuellt skickliga spelare så jag hoppas kunna återvända framöver, kanske till nästa säsong.

Kvitteringen, ja. Den kom när klockan närmade sig 90. En för dagen relativt blek Artur Sejdini nosade upp en boll efter en stökig situation precis på straffområdesgränsen. Med högern drog han till och räddade VFF:s obesegrade svit, som nu sträcker sig över nio matcher. VFF är alltjämt i serieledning, tre poäng före Aneby, som dock har en match i handen på VFF.