Då en ledig plats uppstått i fotbollens division 4 hörde Ankarsrums herrlag av sig till Smålands Fotbollsförbund på onsdagen för att återigen bekräfta sitt intresse som ersättare.

– Vi är ju överst på vakanslistan, men eftersom platsen blivit ledig i den södra serien istället för den östra blir avstånden längre och då kanske vi inte är nummer 1. Men i så fall skulle ett kvallag som hade noll poäng och minus 6 i målskillnad gå upp och det känns ju så klart fel, säger AIS-tränaren Johan Karlsson-Törndahl och påpekar:

– Men det är fortfarande vi som är först, och säger vi att vi vill ha platsen och är beredda att åka långt för att spela så kan inte förbundet förbigå det.

Artikelbild

| Ankarsrums IS tränare Johan Karlsson-Törndahl håller tummarna för att det blir spel i division 4 kommande säsong.

Vad sa förbundet när ni hörde av er?

– Mats Larlind (tävlingsansvarig) sa att det enklaste vore om vi tog platsen, men de ska ha möte om det här nästa vecka. De ska även kolla med lagen i division 4 östra om det är något lag som vill eller kan tänka sig att byta serie till den södra. Det skulle vara väldigt hjälpande för oss i så fall.

Men är det helt klart att ni kommer att spela i fyran kommande säsong?

– Ja, vi har meddelat att vi vill ha platsen, oavsett om det blir spel i södra eller östra. Sen får vi se vad tävlingskommittén säger nästa vecka. Vi räknar i alla fall med spel i fyran och håller tummarna, det vore skoj, avslutar Ankarsrums tränare Johan Karlsson-Törndahl.