Starkt VFF tog jättekliv emot seriesegern

En match avklarad. Potentiellt bara en match kvar. Västerviks FF pallade för trycket när laget besegrade IFK Oskarshamn med 3–1 på lördagseftermiddagen.

Västerviks FF fick jubla både en, två och tre gånger mot Oskarshamn. Segern var som tränaren Peter Tirheden uttryckte det "aldrig hotad".

Västerviks FF fick jubla både en, två och tre gånger mot Oskarshamn. Segern var som tränaren Peter Tirheden uttryckte det "aldrig hotad".

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-14 16:59

Rysaren i division 4 är möjligen på väg att nå sitt slut. För medan VFF gjorde sitt så föll enda konkurrenten om seriesegern, Aneby, vilket gör att det räcker med en seger på de två avslutande matcherna.

Fixar VFF det blir det garanterat direktuppflyttning.

– Så skönt. Grabbarna fick veta resultatet efter matchen och jag tror alla är överens om att det känns fruktansvärt bra att Aneby förlorade, säger VFF-tränaren Ergest Fakso.

Han tillägger också:

– Däremot vet vi att Stensjön, som besegrade Aneby och vi har i nästa omgång, varit ruskigt bra under hösten. Så vi har absolut inte börjat fira ännu.

Matchen mot Oskarshamn?

Den gick helt friktionsfritt för VFF. 

1–0-målet genom Carl Sjögren kom tidigt och sedan följde 2–0 av Andreas Lindahl och 3–0, på nick av Johan Lundin, innan Oskarshamn reducerade på tilläggstid.

– Det var en jättebra insats redan från start. Vår 17-åring Jakob Jonsson fick chansen från start och gjorde en jättefin assist till det första målet. Vi var aldrig hotade, konstaderade Fakso.

Kvalplatsen är definitivt säkrad nu och mot Stensjön får man chansen att säkra seriesegern på hemmaplan.

– Allting är i våra händer och det känns fantastiskt att få chansen att spela en sådan avgörande match på hemmaplan på Bökensved.

Skulle Aneby tappa poäng mot Gullringen är VFF också etta i serien. Oavsett hur det går mot Stensjön. Skulle alla de sakerna gå emot så kommer den sista chansen i den sista omgången när Aneby och VFF i så fall möts i en direkt avgörande match.

Koggar

3 Olsjan Xhafa

2 Jimmy Svensson

1 Andreas Lindahl

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!