Målskyttet har hackat och hackat lite till för årets VFF-upplaga.

Men på fredagskvällen skulle det äntligen lossna när laget tidigt gick ifrån till 3–0 – och sedan kontrollerade matchen fram till en hyfsat stabil 3–2-seger.

– I den första halvleken var det riktigt kul att se VFF spela. På något sätt känns som att både jag och grabbarna har väntat på att det ska se ut exakt som det såg ut nu. Jag får nog sträcka mig till att det var årets bästa halvlek, summerade VFF-tränaren Magnus Fält efteråt.

Håkan Karlsson inledde målskyttet efter bara en dryg minuts spel innan Petter Olovsson och Daniel Fristedt följde upp med två helt olika typer av frisparksmål efter varandra.

– Petters mål var en riktig kanon ifrån 40 meter och verkligen hur snyggt som helst. Daniels skott bytte riktning i muren, men de målen räknas ju också, skrattade Fält.

Strax efter paus reducerade dock hemmalagets Julian Simonsson till 1–3. Fast så mycket närmare än ett straffmål med två minuter kvar av matchen kom inte Ölandslaget.

– Det var en riktig krigarinsats av oss. Innan matchen fick vi återbud från Christopher Sjöblad och Tobias Bertilsson... samtidigt som Håkan Karlsson och Love Bertilsson gick sönder under matchen. Så att vi stod upp så pass bra med noll avbytare kvar är jag nöjd med.

Den viktiga trepoängaren gör att VFF nu lyfter ifrån allt som kan likna en bottenstrid och upp på en tillfällig femteplats, nio poäng ifrån negativt kval.