– Defensiven känns lika bra som förra året och framåt känns det som vi har betydligt bättre fart. Med bra fantasier, ideér och självförtroende brukar det också bli bra, sa VFF-tränaren Stefan Gustavsson nöjt.

6–1, som matchen slutade, kan tyckas vara stora siffror.

Men faktum är att det var IFK Tuna som startade allra bäst.

Dennis Nilsson hann till och med ge gästerna ledningen i den 16:e matchminuten innan lagkamraten Ted Åström Åberg blev utvisad fyra minuter senare.

Detta efter ett andra gult kort, för orsakad frispark, på mycket kort tid.

– Han kom in lite sent i situationen och det var väl inte jättemycket att säga om. Ted har en tuff spelstil och då kan det bli så ibland, konstaterade Mattias Gustavsson, Tunas tränare.

Dessutom slog Magnus Eriksson in frisparken direkt i mål. Något som blev starten på VFF:s stora ryck.

Målskyttarna Faiz Benatallah, Artur Sejdini och Ergest Fasko gjorde att det vips var 4–1 i paus.

– Vi var effektiva, men gjorde ingen jättematch. Perioden från utvisningen fram till paus var däremot jättebra. Tuna började hänga lite med huvudena efter att vi fick in 2–1 och var fullt tända, sa Stefan.

Resterande del av matchen saknade helt spänning och avgjordes defenitivt när både Benatallah och Sejdini blev tvåmålsskyttar för hemmalaget.

Hos IFK Tuna, som fortfarande bara står på tre poäng efter fyra omgånger, var det ändå inte allt för dystra miner efteråt.

– Innan utvisningen gjorde vi det riktigt bra, men efter det blev det godnatt ganska fort. I andra halvlek tyckte jag dock att vi steppade upp igen trots två insläppta.

Mattias Gustavsson delade också ut stort beröm till sina mittbackar: Filip Gustavsson och Magnus Pettersson.

– Det låter kanske konstigt... men så var det verkligen, avslutar han.