Höstsäsongen har inte varit någon munter historia hittills för VFF. Blott en inspelad poäng på tre matcher och nu står det klart att man får klara sig utan härföraren Lundin under återstoden av säsongen – minst.

– Det var rätt lugnt ändå. Jag sprang och skulle vända och då small det till. Jag trodde att någon sparkade på mig först men insåg rätt fort att det inte var så, eftersom ingen var i närheten, berättar Johan om skadetillfället.

Och fyller skrattande i:

Artikelbild

– Om man nu ska bli skadad kan jag rekommendera en trasig hälsena, rent smärtmässigt. Det gjorde inte särskilt ont och gör inte det nu heller, en knapp vecka senare.

Nu är han gipsad och ska så vara i ytterligare en dryg vecka. Därefter väntar två månader med en pjäxliknande sko innan rehabiliteringsperioden tar vid.

– Läkarna sa att det tar närmare ett år, men det är nog till man är i full sving. Det kan gå snabbare än så och det siktar jag på.

Den rutinerade mittbacken, med flera år i division två med Vimmerby, återvände till VFF inför förra säsongen. Frågan är om han gjort sitt på fotbollsplanen.

– Det är klart att det kom sådana tankar, men jag gillar att träna och att hålla igång. Sen vill jag inte avsluta på det här sättet. Om allt går som det ska siktar jag på att komma tillbaka, säger han lugnande.

Tidigare har han haft problem med en ljumskskada, det här blir hans längsta konvalescens hittills. Men han verkar ta det på ett positivt sätt.

– Det blir en ny utmaning för mig, att ta mig igenom rehaben. Det är såklart inte kul att avsluta säsongen i förtid men jag är inställd på att genomföra den här proceduren på ett bra sätt.

Väl inne hos läkaren blev Lundin överraskad av beskedet att man inte tänkte sy ihop hälsenan igen.

– De berättade att nya studier har visat att det inte längre är det bästa sättet. Istället litar man på att alla trådar och vad det nu är läker ihop av sig självt. Dom tänkte väl att jag är passé och att det inte är så noga, säger Lundin skämtsamt.

Nu kommer han istället, så gott det går, att stötta laget från sidan under resten av spelåret.

– Just nu är det lite bökigt på kryckorna men sedan kommer jag att vara nere och skrika på dem, avslutar Johan Lundin, som verkar ha anammat skadeperioden på ett förtjänstfullt sätt.