Topptippade Gullringen har inte fått till det hittills och har plockat 14 poäng på de tio första matcherna – en fler än IFK, som skuggar Gullringen i tabellens mitt.

När lagen nu drabbar samman på Gullemon saknar IFK ett gäng spelare, en av de mest tongivande frånvarande pjäserna är målvakten Albin Liffner. Han ersätts av 17-årige Fabian Norrström som därmed begår sin IFK-debut.

– Kul, känner jag. Han har varit med och tränat bra och för att ta nästa steg i sin utveckling behöver han spela matcher och nu dök tillfället upp efter att Liffner fått smällen senast, säger IFK-tränaren Peter Tirheden.

Båda lagen kommer från förluster. IFK föll i en märklig historia hemma mot IFK Tuna med 3–1, medan Gullringen föll mot Aneby med 1–0.

– Senaste månaden har vi jobbat på att få upp rörligheten i anfallsspelet, som blir en viktig del för oss. Vi har gjort ganska bra prestationer men det är klart vi behöver få med oss fler poäng säger, Tirheden.

Vidare beskriver Tirheden Gullringen som ett fysiskt lag.

– Vi ska åka dit och göra vårt. Det är en jämn serie och varje match har sina egna utmaningar, avslutar Peter Tirheden.

IFK-truppen som åker till Gullringen: Fabian Norrström, David Alenius, Nils Alfonsson, Kliton Bakiu, Adam Grönqvist, Victor Heiskanen, Tim Håvestam, Johnnie Johansson, Steve Johansson, David Mellberg, Andreas Ohlsson, Fabian Ring, Oscar Ring, Johan Sandqvist, Christopher Sjöblad, Anton Westerberg.