– Starkt av oss att komma igen och sedan ta över matchen, berömmer IFK-tränaren Fredrik Walfredsson efter att ha besegrat Bäckebo med 3–1.

Hemmalaget tog ledningen efter bara några minuter då man straffade ett passivt IFK-försvar. En fristående spelare nickade in bollen bakom Albin Liffner.

– Det har varit några matcher då vi inte varit med från start, säger Walfredsson.

Två av IFK:s offensiva kort gav sig sedan in i leken på allvar: Oscar Ring kvitterade efter en halvtimma och strax efter paus satte Kliton Bakiu 2–1.

– Jag var aldrig orolig faktiskt. Vi växte in i det snabbt efter deras mål och hade kunnat gjort något mål till.

Anton Vesterberg satte 3–1 i slutminuterna och med det är det upplagt för två spännande slutomgångar. IFK ligger tvåa, fyra poäng efter IFK Oskarshamn. Nästa omgång möts de.

– Vi hoppas kunna sätta lite käppar i hjulet för dem genom att vinna. De hade nog trott att det skulle vara avgjort vid det här laget, säger Walfredsson.

Mot Oskarshamn bör ni nog vara med från start.

– Haha, ja det bör vi nog vara, det kommer att gå fortare. Men jag är inte orolig för det, vi har en bra styrka i laget och har sett fram emot den här matchen länge, avslutar IFK-tränaren Walfredsson.

Hemma mot Mönsterås var inget som Edsbruk-spelarna verkade tycka vara kul. Man föll mot ett vilt kämpande bortalag med 3–0.

– En jäkligt dålig dag på jobbet. Lite mer ska vi kunna kräva av varandra, menade Edsbruk-tränaren Sören Karlsson.

Edsbruk är som de flesta kanske uppfattat vid det här laget cementerade i mitten av division fem-tabellen med två omgångar kvar och man har varit det sedan en tid tillbaka.

Ankarsrum tog igår ett kliv närmare nytt division fem-kontrakt när man hemmaslog Fågelfors med 3–0. En tidig frilägesutvisning med efterföljande straff blev tung för gästerna.

– Ja, vi får lite hjälp där såklart, men i första halvlek var det ingen större skillnad trots att han blev utvisad redan efter fem minuter.

Jesper Skälhammar satte straffen och när Lukas Henriksson satte tvåan ett par minuter in i andra halvlek var matchen punkterad. Aleks Shambel Habtu avslutade målskyttet.

– Vi är inte klara än men en bit på väg, konstaterar Kongstad, som framhåller laginsatsen.