Och på fredagskvällen kan det bli klart. Aneby spelar då sin 21:a match av de 22 som ska spelas, borta mot Gullringen. VFF, i sin tur, spelar först på lördag eftermiddag, hemma mot det tredjeplacerade laget i tabellen, Stensjön. Som ni säkert har räknat ut: om Gullringen besegrar Aneby på fredagskvällen är det matematiskt färdigställt: VFF vinner division fyra och tar det efterlängtade steget upp i trean. Sporten ringde till VFF:s huvudtränare Ergest Fasko för att kolla läget såhär i sluttamps-tider.

– Det känns bra. Vi hoppas såklart att Gullringen gör jobbet mot Aneby och spelar lika eller vinner.

Spelar lika?, tänker du. Jo: med tanke på VFF:s kraftiga övertag i målskillnaden gentemot Aneby är avancemanget i praktiken färdigt om det blir oavgjort på Gullemon. VFF:s målglada vår har genererat finfina +39 i målskillnadskolumnen medan Aneby ligger på +22.

– Vi kommer att vara på plats på fredagskvällen. Alla ledare och många spelare, förhoppningsvis får vi fira redan då men vårt fokus just nu ligger fortfarande på det vi ska göra mot Stensjön. De har vunnit sex raka matcher men den sviten ska ta stopp när de kommer till Västervik på lördag, säger Fasko.

Skulle Aneby vinna mot Gullringen och VFF förlora på lördagen väntar en rafflande avslutning på serien. Då möts nämligen de två toppkombattanterna – i Aneby – i den sista omgången.

Sporten är också på plats i Gullringen på fredagskvällen och rapporterar direkt från Gullringen-Aneby. Matchen börjar 19:00.