På förhand var det många som höll Ankarsrum som favorit i division 5-kvalet. Med två av tre matcher på hemmaplan och samtliga mot lägre rankat motstånd från "sexan".

Men redan i den första matchen mot Rödsle fick laget oväntat stora problem när gästerna visade upp en blixtsnabb anfallsfotboll. Fyra tekniska och snabba ungdomar utmanade ständigt AIS-försvaret och målvakten Morgan Nyberg, som fick göra räddning efter räddning i den första halvleken.

– Vi kom inte upp i normal nivå och var väl inte riktigt med från början. Samtidigt var Rödsle jättebra och även om vi inte riktigt ställde ut skorna... var det något som saknades, summerade Nyberg.

Artikelbild

| AIS fick sig se förbisprungna av kvicka bortaspelare gång efter gång.

Så när Rödsle sedan spräckte målnollan via en boll som gick via både en back, Nyberg och ribban kändes det fullt rättvist.

1–0 kunde ha varit mer – men efter paus var det ett tillsynes nytt AIS som gick ut på planen.

– Med det utgångsläget hade vi inget att förlora. Andra halvlek var absolut bättre än den första.

Fast trots att Jesper Karlsson satte kvitteringsbollen knappa kvarten in i andra halvlek blev det inte så mycket mer än just femton bra minuter.

Artikelbild

| AIS skapade dock en del chanser. Framför allt via hörnor, eller som här, en frispark.

Rödsle återtog rättvist ledningen och resultatet, 2–1, stod sig hela matchen trots ett par vassa chanser åt vardera håll.

– Vi måste rannsaka oss själva om vi ska fortsätta vara ett division 5-lag. Om vi ens ska ha chansen vet vi att det lär vara två raka segrar som gäller, fortsätter Nyberg.

Artikelbild

| Morgan Nyberg var stabil i målet trots två insläppta.

Vad vet ni om de andra lagen?

– Egentligen ingenting alls. Men det ska inte spela någon roll.