Det är lite av en vägskälsmatch för IFK Västervik. Gästar gör Bäckseda, laget som ligger på platsen framför och tre poäng före IFK. Division fyra-tabellen håller på att skikta sig och ska IFK haka på den främre vagnen är det läge för en trepoängare. Någon sådan har laget inte tagit på närmare en månad. Tre matcher har gått sedan laget krossade Stensjön med 4–0 på hemmaplan.

– Om man tittar på matcherna som kommer kan det nog dela upp sig lite, så det är absolut en viktig match för oss, säger IFK-tränaren Fredrik Walfredsson.

Senast IFK spelade seriespel var det borta mot Hvetlanda (1–1), då saknades den store offensive stöttepelaren Kliton Bakiu som ådrog sig en skada i förlustderbyt mot Västerviks FF. Hans status är som lyder:

– Han och Tim Håvestam testade i cupen och båda gav positiva besked. Vi räknar med att de ska spela.

Bäckseda har varit relativt målglada åt båda håll under de sju första omgångarna, och med tanke på att Gullringen gick på en nit mot Stensjön under torsdagen (förlust 3–4) finns det placeringar att plocka.

– Vårt anfallsspel har saknat lite självförtroende så det var skönt att få göra en del mål mot Holsby. Vi sätter en stark trupp på benen och har en bra känsla, avslutar Walfredsson.

VT direktrapporterar från matchen med start 18:45. Matchen börjar 19:00.