En av spelarna som utgjort det ramstarka försvar som bara släppt in sex mål på åtta matcher under säsongen (fyra på de sju senaste), är Olsjan Xhafa. Efter några brokiga säsonger är han tillbaka i VFF – med bravur.

– Det känns som att jag hittat den rätta Xhafa igen. Jag har tappat åtta kilo och tycker att det är roligt med fotboll, säger ytterbacken.

Tillsammans med Tobias Palm, Fredrik Lindhe och Johan Lundin bildar Xhafa, enligt sig själv, seriens bästa backlinje.

– Så är det. Framför allt Johan Lundin, vilken spelare. Han styr backlinjen på ett mycket bra sätt genom att snacka med oss andra. Jag lär mig mycket av honom.

Det är positivism i Xhafas röst när han pratar om återstoden av säsongen. Men han rusar inte fram i tankarna utan poängterar vikten av att fokusera på närmaste uppgiften. Ikväll tar laget emot åttondeplacerade IFK Oskarshamn.

– Vi vill spela avslappnat och fortsätta. Vi tar oss an varje match som en final och ser alla matcher som lika viktiga. Det måste vi om vi ska ligga i topp.

Vad är det då som gjort VFF till en segermaskin såhär på våren?

– Vi är samspelta nu, har tränat hårt och vi är väldigt hungriga på mer. Vi spelar med stor vilja och jobbar som ett lag.

Tidigare under sina VFF-säsonger har Xhafa varit snubblande nära avancemang till division tre. Kanske det målet uppnås till hösten?

– Tidigare har vi varit nån poäng eller målskillnad ifrån men nu är det dags för den här kommunen att få ett lag i division tre, säger Olsjan Xhafa.

VT direktrapporterar onsdagens hemmamatch för VFF mot IFK Oskarshamn. Matchen börjar 19:00.