För närvarande är Markus på en sjätteplats i klassen J-SM2. Östersund var skådeplatsen för SM-deltävlingar sex och sju. Värmen och det torra vädret var både plus och minus enligt junioren Lundgren. Plus för extremt fina specialprov samt minustecknet för dammet.

– Jag är ganska nöjd med lördagens tävling. Jag körde ganska jämt under hela dagen och fick upp mera tempo mot slutet av tävlingen. Slutade till slut femma i klassen och 25:a i totalen, det fanns lite mer tid att tjäna men jag fick inte till det lilla sista, säger Lundgren och fortsätter:

– Söndagen började bra, jag hängde med bra efter de två inledande proven men så på transportsträckan mellan prov två och tre händer det som egentligen inte får hända.

Vadå?

– Jag får ett slag av styret när jag ska passera en bro, slaget träffar min skadade tumme som viker sig. Jag går omkull och får hjälp av en medtävlande så jag kan ta mig till depån.

Hade du nån tanke bryta tävlingen i det här läget?

– Nej, bara ta mig till depån för att få skadan omsedd, väl här så bestämmer jag mig för att försöka köra vidare.

Ett beslut som i efterhand är ett klokt beslut. Trots smärtan i tummen och handen, tappat grepp om styret och upprepade vurpor lyckas junioren Lundgren fortsätta och slutar på en sjundeplats och 25:a totalt efter sju genomförda specialprov.

Anledningen till att bara sju varv genomfördes var en olycka under det åttonde specialprovet. En av de deltagande förarna kör omkull, slår i huvudet och blir medvetslös, tävlingen pausas och avbryts efter en tid.

Så här säger Markus om det som hände:

– Extremt tråkigt att tävlingen slutade som den gjorde, men jag tycker också att tävlingsledningen tog rätt beslut och avslutade tävlingen. Det är obehagligt hur illa man kan fara i min mening världens roligaste sport men som även är en av de farligaste.