SE ÄVEN: TV: Se hela cupkvartsfinalen i repris

Men kanske var det en situation i slutet som bekymrade honom mest. André Rako fick bäras ut på bår och hämtades sen med ambulans efter skada i nedre delen av ena benet.

– Det är för tidigt att säga vad det är och vi vill inte gå händelserna i förväg, men tyvärr ser det inte bra ut, sa tränaren Christer Persson efteråt.

Annars var det en del omdiskuterade situationer tidigt i första halvleken som gav City ledningen med 2–0.

Först vinkade den assisterande domaren av ett anfall för offside, men domaren tog ner flaggan och lät spelket fortgå varpå Michael Morais kunde stöta in bollen från nära håll.

Även det andra målet skapade protester från hemmalaget när en Cityspelare nickade bollen i stolpen efter hörna och Carlo Yael Vazquez Munoz helt fri kunde slå in returen. Maifspelarna ville ha det till offside, men reprisbilder från Öst Medias sändning visade att Maif:s lagkapten Simon Karlsson upphävde offsiden när nicken gick mot mål.

Maif kunde dock reducera till 1–2 när Valon Silka säkert slog in den bonusstraff som man har som lag från lägre divisioner.

Artikelbild

| André Rako och hans Maif förlorade kvartsfinalen mot Linköping City med 2–3. På slutet blev han utburen på bår efter en smäll.

I andra halvlek avgjorde City matchen med en riktig delikatess fram till 1–3. På en frispark lurade man bort hemmaförsvaret totalt och Carlo Yael Vazquez Munoz kunde göra sitt andra mål fantastiskt framnickad av Pontus Rödin som gav Munoz helt öppet mål.

Efter det dog matchen rätt rejält och det kändes avgjort, men Simon Karlssons rungande skott i kryssribban efter drygt 70 minuter var värt ett bättre öde. Hur snyggt som helst.

Eldin Lugonja gav Maif lite hopp när han stötte in 2–3 efter en fin passning från André Rako och plötsligt var City rejält under press. Men de riktigt heta chanserna skapades inte och gästerna kunde hålla undan.