Under fyra år doktorerade Tobias vid Linnéuniversitet i Växjö i ämnet ishockeyhistoria.

Sedan Tobias avlagt sin doktorsavhandling kan han numera titulera sig fil doktor i historia och universitetslektor i idrottsvetenskap.

I sin tjänst vid Linnéuniversitet ingår det att Tobias ska hålla i olika kurser.

Tillsammans med bland annat Carl-Axel Hageskog håller han i utbildningen som heter Coaching och sport management.

– Flera personer med anknytning till Västervik har gått kursen, säger 43-årige Tobias Stark, som ursprungligen är från Västervik.

Tobias är ansvarig för kursen Idrott i utveckling.

– Det är rätt så blandat vilka som går kursen. Det finns hockeyjournalister, spelare och föräldrar. Det finns spelare både i SHL och Hockeyallsvenskan som har kombinerat sitt spelande med studier.

I samband med kurserna så bjuder Tobias in olika föreläsare till universitet, som bland andra Gunnar Svensson, tidigare tränare och numera agent, Fredrik Jensen, tidigare spelare och numera VD i Vita Hästen och Mike Helber, tidigare spelare och klubbdirektör i Linköping. Numera expert i CMore.

Förutom att vara delaktig i utbildningen så forskar Tobias en hel del i ishockeyns historia. Han har skrivit ett flertal artiklar i ämnet som har publicerats i olika tidskrifter.

– Det jag håller på med just nu är att skriva en bok om Rögle BK och Ängelholm som plats. Hur hockeykulturen har vuxit fram och vad det var som tog hockeyn till orten. Vilken betydelse sporten har haft för orten.

– Rögle var Sveriges första professionella lag när man blev det runt 1965. Man spelade då i dåvarande division 2. Det var långt före fotbollen blev professionell.

– I dag kallas Malmö för köpelag och att Rögle har kulturen, men det är precis tvärtom egentligen. För på 60-talet var Rögle ett så kallat köpelag. Dessutom fick man hjälp av ishockeyn i Malmö. Det skulle aldrig inträffa i dag.

I en ort som Ängelholm har Rögle alltid fått mycket stöd från kommunen.

– Andra idrotter har inte fått samma stöd och tjejerna har inte fått samma stöd. Det är också några punkter som jag vill belysa.

Sedan i höstas är Tobias ett populärt inslag i podden "Puckat" som håller Björn Oldéen och Mike Helber håller i.

– Jag kände Mike sedan tidigare via jobbet, så han hörde av sig i slutet av sommaren och frågade om jag var intresserad att vara med. De ville bredda podden lite grand.

Tobias brukar vara med i 10–15 minuter i varje avsnitt och oftast handlar det om något historiskt inom ishockeyns värld.

– Vi har några punkter som vi går igenom innan programmet, men själva inspelningen sker på uppstuds. Ett av de populäraste avsnitten var när vi pratade om damhockeyns utveckling.

Hur mycket ishockey ser du?

– Jag ser inte så många matcher live på en säsong med tanke på att jag bor i Älmhult. Det brukar bli någon match med Växjö. Tanken var att jag skulle att ha sett Västervik när de var i Tingsryd senast, men det sprack. Jag ser en hel del matcher via datorn, svarar Tobias Stark.