– Det var bestämt sedan tidigare att jag skulle sluta och jag sa definitivt nej till omval. Jag kommer inte ha några styrelseuppdrag men fortsätter att jobba i föreningen, säger Christer Gustafsson.

Någon efterträdare har man inte lyckats hitta och MHC står just nu utan ordförande. Styrelsens uppdrag blir nu i första hand att utse en tillförordnad ordförande samtidigt som det pågår samtal med ett par namn som är aktuella.

– Tyvärr har klubben stått utan valberedning i många år och det har naturligtvis påverkat negativt. Synd, valberedning är en mycket viktig post, säger Christer Gustafsson.

Klubben gör ett positivt resultat på 150 000 kr och även om ekonomin fortfarande är ansträngd kan man nu försiktigt börja blicka framåt. De stora besparingarna har gjorts på A-laget som framför allt minskat sin materialkostnad.

– Det var väl vid nyår vi förstod att det kunde sluta med ett plus. Spara är nyckelordet. Det här är ett steg i rätt riktning och en början på att få ordning på ekonomin, säger Christer Gustafsson.

Tanken är nu att fortsätta spara lika mycket som tidigare.

– Den nya budgeten är i princip identisk som tidigare, och då har vi inte tagit med eventuella förtjänster från till exempel LHC-matchen mot Färjestad och TV-puckarrangemanget i höst. Det känns som om klubben har en positiv anda med en del nytt folk som tagit vid, säger Christer Gustafsson.